fbpx
Сьогодні
11:44 08 Лют 2024

російські ракетоносії через шторм перебувають у пунктах базування, - Гуменюк

Керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що кораблі-ракетоносії російської федерації перебувають у пунктах базування через шторм у Чорному морі.

Як пише Рубрика, про це вона повідомила в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ситуація у Чорному морі стабільна. Море штормить, ворог завів кораблі у пункти базування, зараз фіксуємо три кораблі, але ракетоносії знаходяться на базі", – зазначила вона.

Відповідаючи на запитання, з чим пов'язана економія "Калібрів" під час масованої ракетної атаки 7 лютого, коли Росія випустила лише три одиниці цієї зброї, Гуменюк сказала:

"Ми розуміємо, що обслуговування ракетоносіїв, зокрема їх ракетних установок, перезавантаження "Калібрів" вони мають проводити в Севастополі. Поки що вони не налагодили для себе в Новоросійську, де базуються переважно ракетоносії, такої логістики. Це значить, що вони повинні ризикувати, заводячи кораблі-ракетоносії у пункти базування, де уже не почуваються так спокійно. У Севастополі залишається уся інфраструктура, пов'язана з цими заходами, і вони воліють не ризикувати зайвий раз".

Також Гуменюк не виключає, що ворог може економити "Калібри" у зв'язку з майбутньою переорієнтацією використання ракет повітряного базування на ракети, які випускають з кораблів-ракетоносіїв.

Що відомо про російську атаку по Україні 7 лютого

Уранці, 7 лютого, російсько-окупаційні війська запустили по Україні крилаті ракети різних видів та ударні безпілотники. Гучно було в столиці, Харкові та Миколаєві.

Під час ворожої ракетної атаки по Україні поблизу та над Києвом збили близько 20 ракет.

Окрім того, у ніч проти 7 лютого атакували територію України дронами-камікадзе типу "Шахед", силам протиповітряної оборони вдалося збити більшу частину ворожих безпілотників.

Загалом російсько-окупаційні війська завдали масованого удару по Україні 64 ракетами різного типу та ударними безпілотниками, силам протиповітряної оборони вдалося знищила 44 ворожі цілі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: