fbpx
Сьогодні
19:56 08 Лют 2024

Оповідання письменника та військовослужбовця Вишебаби включили у шкільну програму

Фото: Фейсбук / Павло Вишебаба

До навчальної програми з української літератури включили оповідання українського письменника й військовослужбовця Павла Вишебаби "Марсіани".

Про це повідомив сам письменник у Facebook, інформує Рубрика.

У своєму дописі захисник пригадав, як одного разу читав текст цього оповідання на творчому вечорі в Ужгороді.

"Перший командир моєї бригади, полковник Юрій Беляков, вийшов на сцену з мокрими очима і сказав у мікрофон: "Усе так і було", зауважив автор оповідання.

Школярі вивчатимуть його у 7 класі, тому Вишебаба сподівається, що підлітків цей текст також вразить. 

Письменник написав свій твір на початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну, до того ж "Марсіани" засновані на реальних подіях.

У тексті йде мова про перебування бригади автора на Донеччині, під час якого військові вирішують переночувати у порожньому дитсадку, де ще зранку були діти.

"Ми з нашим камуфляжним одягом і брудними берцями, з нашою зброєю і неголеними обличчями виглядаємо тут, як прибульці з іншої планети. Тепер вже ми почуваємось марсіанами, які прибули на затишну Землю", описують події в тексті оповідання.

Варто додати, що оповідання "Марсіани" входить до збірки Павла Вишебаби "Тільки не пиши мені про війну".

Нагадаємо, що тривоги, обстріли та хвилювання за близьких не сприяють навчальному процесу. Зосереджуватися на звичних для себе способах освоїти щось нове все важче. Вихід в наших умовах один — шукати нові рішення.

"Рубрика" зібрала найкращі мобільні додатки, програми та сайти, які стануть у пригоді школярам, студентам й фахівцям, що хочуть вдосконалити свої знання. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Навчання в умовах війни: ТОП додатків та сайтів для вашої освіти".

Окрім того, сім днів в рамках січня та лютого цьогоріч виділили українські школи для розвитку STEM-навичок в учнях. Інженерний тиждень — це проєкт, який допомагає розвивати креативність, самостійність та винахідливість у школярах.

"Рубрика" розповідає, як організаторам вдається робити його доступним навіть для найвіддаленіших шкіл та інклюзивним для учнів з особливими освітніми потребами. Читайте докладніше у нашій статті: "В Україні ми всі трошки інженери": як працює інклюзивна популяризація STEM-освіти в українських школах"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: