fbpx
Сьогодні
Фото 12:40 05 Лют 2024

Для іспитів людей з інвалідністю сервісні центри МВС отримали спеціальні авто: для чого це рішення 

English version here

Фото: mvs.gov.ua

Спеціально обладнані автомобілі передали п'ятьом сервісним центрам Міністерства внутрішніх справ. На цих авто люди з інвалідністю зможуть скласти практичний іспит на водійське посвідчення.

Про це повідомили на сайті МВС, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Нагадаємо, п'ять автошкіл, адаптованих до потреб людей з інвалідністю відкрили в Україні.

"Це та безбар'єрність у дії, яку завжди пропагую і яку зобов'язалася втілювати наша країна ще до російського вторгнення: рівні можливості, комфорт і зручність для всіх українців в усіх сферах.

Важко переоцінити цей проект зараз, коли через російські атаки в нас щодня стрімко більшає людей з інвалідністю – молодих, активних, сповнених планів.

Але вони обов'язково втілять усе задумане й реалізуються в Україні повноцінно, впевнено керуючи не лише автівкою, а й своїм майбутнім",  – зазначила Олена Зеленська.

Проте ці школи потребують спеціальні авто.

Яке рішення?

Тому п'ятьом сервісним центрам Міністерства внутрішніх справ передали спеціально обладнані автомобілі, на яких люди з інвалідністю зможуть скласти практичний іспит на водійське посвідчення.

Фото: mvs.gov.ua

Як це працює?

Йдеться про п'ять універсалів Hyundai i30, які відправили в сервісні центри у:

  • Києві,
  • Кам'янці-Подільському,
  • Дніпрі,
  • Львові.
  • Одесі.

Кожне авто обладнане додатковими важелями, які дозволяють управляти педаллю акселератора та гальмами правою або лівою рукою.

Фото: mvs.gov.ua

Крім того, додаткове обладнання дозволяє натискати педаль акселератора лівою ногою, управляти кермом застосовуючи спеціальний тримач, а також керувати світловими покажчиками, фарами та іншими приладами з допомогою спеціального джойстика на кермі.

На новому автомобілі першою іспит склала переселенка з Нової Каховки Антоніна Цуркан, яка закінчила автошколу для людей з інвалідністю на Львівщині.

Фото: mvs.gov.ua

За словами жінки, вона давно мріяла навчитись кермувати автомобілем. Тож, дізнавшись про проєкт "Автошколи для осіб з інвалідністю", одразу записалася на навчання.

Теоретичний іспит жінка успішно склала у жовтні 2023 року. І ось нарешті після складання практичного іспиту вона отримала посвідчення водія.

Довідка про інклюзивні автошколи

Це флагманський проєкт МВС, який реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської, "Без бар'єрів".

Наразі такі автошколи працюють і приймають охочих у п'яти регіонах України: в Київській, Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській та Дніпропетровській областях. Подати заявку можна за посиланням.

Нагадаємо, Укрзалізниця випустила після капітального ремонту інклюзивний електропоїзд, що курсуватиме маршрутом "Ужгород — Львів".

А у Львові запустили інклюзивне таксі для людей, які користуються кріслами колісними.

Також Uklon запустив у Києві клас авто для людей з інвалідністю, які користуються кріслом колісним.

Окрім того, на залізничному вокзалі Києва з'являться ліфти для людей із інвалідністю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: