fbpx
Сьогодні
11:33 04 Лют 2024

Ніколи не пізно: у Британії 95-річний чоловік закінчив університет та отримав ступінь магістра

Фото: Kingston Nub News

У Великій Британії 95-річний Девід Марджот закінчив Кінгстонський університет зі ступенем магістра сучасної європейської філософії: пенсіонер подумує продовжити навчання та розглядає можливість вступити на ще один курс.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Kingston Nub News.

Варто зазначити, що Девід Марджот став однією з найстаріших людей, яка коли-небудь була випущена з британського університету.

Доктор Марджот, який живе в графстві Суррей, за фахом – психіатр, кваліфікацію лікаря отримав в 1952 році. Однак зміни в галузі психіатрії у Великій Британії за ці роки змусили його повернутися до освіти, щоб зрозуміти більше про філософію та як нові знання можна застосувати в сучасній професії.

Магістерський курс також допоміг йому зайняти розум після втрати дружини, яка померла після 65 років шлюбу.

Розповідають, що літній чоловік отримав бурхливі оплески від однокурсників та глядачів, коли підіймався на сцену, щоб отримати диплом. На випускному його супроводжували син та зять.

"Це була важка робота, моя пам'ять вже не така, як раніше, але мені пощастило мати вчителів світового рівня, і це був дуже позитивний досвід. Я вважаю, що важливо завжди кидати собі виклик, навіть коли ви старієте", нагалосив випускник.

Як пише BBC, тепер доктор Марджот зараз розмірковує над тим, щоб здобути докторський ступінь за сумісництвом. Над цим йому доведеться працювати до його 102 років.

Варто додати, що чинним рекордсменом є 96-річний Арчі Вайт, який закінчив Брайтонський університет у 2021 році.

Нагадаємо, що у номінації "Наймолодша українка, яка підтвердила володіння англійською мовою на рівні С-1 Academic" стала рекордсменкою України 16-річна Діана Бурдейна з Чернівецької області.

Окрім того, український художник-хімік потрапив до Книги рекордів України. У Великій хімічній аудиторії відбулось урочисте вручення диплома Книги рекордів України випускнику хімічного факультету Боклащуку Віталію Вікторовичу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: