fbpx
Сьогодні
19:25 03 Лют 2024

Енергетики працюють, щоб якнайшвидше повернути електрику, – Зеленський про відключення світла через російські обстріли

Фото: Офіс Президента

Зараз тривають відновлювальні роботи в регіонах, де через російські удари були відключення електрики. Зокрема, голова "Укренерго" виїхав на Дніпропетровщину, де окупанти РФ ударили по Кривому Рогу.

Про це у вечірньому зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський, пише Рубрика.

"Дніпропетровська область, зокрема Кривий Ріг, – енергетики працюють, щоб якнайшвидше повернути електрику всім споживачам. Відправили голову "Укренерго" в регіон, усі необхідні фахівці та ресурси. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні доповів мені й щодо робіт, і щодо захисту об'єктів енергетики. Я дякую кожній ремонтній бригаді, усім залученим працівникам", — сказав президент.

Зеленський подякував ремонтним бригадам, усім залученим працівникам, які ліквідовують наслідки ворожих обстрілів.

Як ми писали, у ніч на 3 лютого окупаційні війська запустили 14 ударних БпЛА типу "Шахед-136/131", а також 2 керовані авіаційні ракети Х-59: силам протиповітряної оборони вдалося знищити 9 ворожих безпілотників. Військові зазначили, що як і минулої ночі, значну частину "Шахедів" ворог спрямував по об'єктах енергетичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

Також, у Кривого Рогу через російську атаку енергетики вводять графіки аварійних відключень за алгоритмом, що був минулого року під час блекаутів. У місті через удар ворожого безпілотника сталося знеструмлення двох котелень та 7500 абонентів залишилися без світла.

Станом на 14:45 на Криворіжжі повністю відновили електропостачання після обстрілів. Загалом енергетики заживили понад 60 тисяч осель, повідомили в "Укренерго".

Україна постійно відчуває надійну підтримку партнерів. Завдяки допомозі USAID на Хмельниччині встановлено першу когенераційну установку, що живить критичну, соціальну інфраструктуру та житло. У грудні уряд спростив процедуру розміщення таких установок.

Ще п'ять газових турбін Україна незабаром отримає від Японії. Вони додадуть у нашу енергосистему до 200 МВт електроенергії. Таким чином країна рухається до децентралізованої генерації, яка менш вразлива до атак російських терористів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: