fbpx
Сьогодні
15:27 31 Січ 2024

У Стамбулі розпочав свою роботу Форум з відбудови України: Кубраков вже провів першу зустріч

English version here

Фото: Х / Oleksandr Kubrakov

31 січня у турецькій столиці Стамбулі проходить Форум з відбудови України, на полях якого міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів вже першу зустріч з представниками уряду Туреччини.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter (X) очільника українського міністерства.

Як повідомляють, Форум з відбудови України цього разу проходить у Стамбулі. Йому передуватимуть низка двосторонніх зустрічей.

Віце-прем'єр з відновлення України Олександр Кубраков повідомив, що вже провів зустріч з міністром торгівлі Туреччини Омером Болатом та міністром транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіром Уралоглу.

Кубраков в Турції на Форумі відбудови України

Фото: Х / Oleksandr Kubrakov

"Форум сприятиме збільшенню торгового потенціалу наших країн, розширенню логістичних та зовнішньоекономічних зв'язків. У нас спільна мета – Чорне море має стати зоною співпраці, торгівлі та економічного зростання. Важливе залучення приватних інвестицій у відновлення інфраструктури", підкреслив Кубраков.

Кубраков в Турції на Форумі відбудови України

Фото: Х / Oleksandr Kubrakov

Міністр також додав, що цього року пріоритетами України будуть проєкти, спрямовані на відновлення енергетичної, житлової, критичної та соціальної інфраструктури.

"Я вдячний за готовність Туреччини брати активну участь у реалізації проєктів з відновлення інфраструктури в Україні, яка була зруйнована чи пошкоджена внаслідок агресії РФ", – наголосив він.

Конференція з відновлення України

Нагадаємо, Україна провела низку міжнародних Конференцій, щоб залучити інвестиції для відновлення країни після загарбницької війни, яку розв'язала росія.

Перша конференція відбулася в кінці квітня 2023 року італійській столиці Рим, на якій були присутні представники понад 150 вітчизняних компаній.

Вони змогли зустрітися напряму з італійськими бізнесменами та обговорити можливості співпраці на багатьох напрямках та навіть укласти деякі контракти.

Також, 21-22 червня у Лондоні відбулась друга Конференція з відновлення України (Ukraine Reform Conference). Тоді під час віртуального виступу президент Зеленський назвав п'ять головних принципів, серед яких єдність, стабільність, розвиток, безпека та демократія, будуть закладені в основу повоєнної відбудови України, яка є можливою за допомоги міжнародної підтримки.

Наступна конференція з відбудови пройде в м. Токіо (Японія) за участі прем'єр-міністрів обох країн, яка відбудеться 19 лютого 2024 року.

Діловий візит до Японії організовується ТПП України у співпраці з Міністерством економіки України та за сприяння Посольства України в Японії і Посольства Японії в Україні.

Співорганізаторами з іноземної сторони є Міністерство економіки, торгівлі та промисловості Японії та Федерація Бізнесу Японії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: