fbpx
Сьогодні
16:13 30 Січ 2024

Схожий на пса Патрона: у Перу джек-рассел-тер'єр любить кататися на дошці для серфінгу

Фото: AP Photo / Martin Mejia

Собака, який любить ловити хвилі на дошці для серфінгу, справляє справжній фурор на пляжах Перу. Його порода – джек-рассел-тер'єр, тому він зовні так схожий на українського пса Патрона.

Про незвичайного перуанського собаку розповіло видання Guardian, передає Рубрика.

Собачці на прізвисько Ефруз чотири роки.

Одягнений у жовтий жилет, маленький Ефруз балансує на передній частині дошки для серфінгу, ловлячи тихоокеанські хвилі біля Перу.

"Він любить море", — розповідає доглядач собаки Мауро Канелла, інструктор із серфінгу на пляжі в районі Сан-Бартоло, який ловить хвилі разом з Ефрузом.

Фото: AP Photo / Martin Mejia

За словами Канелли, вони з собакою почали займатися серфінгом разом приблизно рік тому.

І це не єдиний дует собаки та людини, які займаються серфінгом на хвилях біля Сан-Бартоло. У вихідні таких тандемів можна побачити чимало.

Хоча Ефрузу стає холодно з плином годин, він, схоже, насолоджується своїм новим видом спорту. Пес сідає на передню частину дошки, тоді як Канелла долає хвилі стоячи позаду, іноді — на колінах або лежачи.

Як це трапляється з усіма серфінгістами, собака та його доглядач іноді падають у воду, коли їм не вдається впіймати хвилю.

Нагадаємо, у Запоріжжі для дітей місцеві рятувальники та благодійники розпочали створення посібника з протимінної безпеки. До міста також привезли відомого собаку-сапера Патрона.

Раніше повідомлялося, що пес Патрон став героєм мультсеріалу. Багатосерійний мультфільм створили про українського пса-сапера Патрона, який працює в ДСНС.

У травні президент Володимир Зеленський нагородив Патрона медаллю "За віддану службу", а його господаря Михайла Ільєва — орденом "За мужність" III ступеня.

Крім того, він єдина поки що собака, яка має титул "Пес Доброї Волі" від UNICEF.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: