fbpx
Сьогодні
Відео 20:29 20 Лис 2022

Пес Патрон став першим в історії собакою, який отримав титул Пса доброї волі від ЮНІСЕФ

Дитячий фонд ООН в Україні та представники пса Патрона за участі самого собаки підписали меморандум про співпрацю. У співпраці вони дбатимуть про підтримку психічного здоров'я дітей та популяризацію теми мінної освіти й безпеки.

Про це повідомили в пресцентрі ЮНІСЕФ.

Патрон та ЮНІСЕФ будуть інформувати українців про ризики вибухонебезпечних предметів, зменшення ризиків надзвичайних ситуацій через війну, підтримку ментального здоров'я та психосоціальну підтримку дітей, їхніх опікунів та освітян.

Пес Патрон

Також пес Патрон отримав від ЮНІСЕФ в Україні титул "Пса Доброї Волі", оскільки він — "справжній друг дітей в Україні, який не тільки захищає їх від мін, а й допомагає підтримувати психічне здоров'я", кажуть в організації.

Пес Патрон

У межах співпраці вже запущено розробку в технології доповненої реальності (AR) — маску в Instagram зі псом Патроном. Це має на меті підтримати дітей, які навчаються вдома. Пес Патрон має стати помічником для дітей і підлітків, який щодня надаватиме поради та підказки в навчанні.

В ЮНІСЕФ заявили: "Пес Патрон допоможе донести до дітей найважливіше про ментальне здоров'я та мінну безпеку. Усе — щоби полегшити вплив війни, активних бойових дій і обмежень у спілкуванні з однолітками на психічне здоров'я дітей, а також — задля запобігання небезпечних ситуацій, пов'язаних із вибухонебезпечними залишками війни".

Довідка

Пес Патрон — це джек-рассел-тер'єр, який допомагає чернігівським працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій із розмінуванням.

У травні президент Володимир Зеленський нагородив Патрона медаллю "За віддану службу", а його господаря Михайла Ільєва — орденом "За мужність" III ступеня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: