fbpx
Сьогодні
11:59 29 Січ 2024

Ігнат повідомив деталі нічної ворожої атаки: деякі "Шахеди" долетіли аж до західних кордонів

Фото: ПС ЗСУ

російські війська у ніч на 29 січня вкотре атакували територію України дрони-камікадзе й балістичними ракетами. Деякі "БпЛА долетіли аж до західних кордонів України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

За його словами, протягом останніх кількох днів спостерігається таке собі "затишшя" російської авіації.

"Це пов'язано з різними чинниками – відповідно до ворожих завдань, а також активність авіації залежить від погодних умов. Однак вночі ворог все ж вдався до атак", – розповів Ігнат.

Так, цієї ночі Росія запустила по Україні вісім "Шахедів" та чотири ракети.

Речник зазначив, що якщо порівняти повідомлення Повітряних сил сьогодні та вчора, 28 січня, то вони практично ідентичні з застосуванням засобів повітряного нападу.

"Теж було 8 ударних безпілотників типу "Шахед", 3 ракети С-300 та одна ракета "Іскандер-М", а не дві, як це було учора. Напрямки атак С-300 – це теж Донеччина, "Іскандер-М" – Полтавщина, зокрема Кременчуцький район. Про це говорить місцева влада, про те, яке зазвичай підприємство ворог намагається там атакувати", – розповів Ігнат.

Він порівняв, що минулої ночі окупанти теж застосували вісім дронів-камікадзе, але вдалося збити лише чотири.

Це пояснюється тим, що окупанти били ними саме по прифронтовій зоні – фактично по лінії оборони.

"Сьогодні географія "Шахедів" була більшою – деякі одиниці дійшли аж до західних кордонів нашої держави. Але зрештою – всі були знищені у тих областях, що ми вже повідомили. Це Миколаївська, Житомирська, Рівненська та Хмельницька області", – додав речник Повітряних сил.

Нічна атака рф по Україні

Вночі 29 січня у деяких областях України було оголошено повітряну тривогу. Ракетна небезпека була на початку для Миколаївської та Херсонської областей. Після скасування небезпека перейшла у Дніпропетровську та Запорізьку області.

Також для Харківської, Полтавської, Дніпропетровської та Донецької областей була загроза застосування балістичного озброєння.

Внаслідок падіння уламків збитих дронів пошкоджено адміністративну будівлю, заклад освіти та будівлі в приватному секторі. Пожеж не сталося і люди не постраждали.

Голова Миколаївської обладміністрації повідомив, що уламки під час бойової роботи підрозділів протиповітряної оборони впали в Арбузинській громаді.

У Дніпропетровській області, як повідомив голова ОВА, уламки збитого на Синельниківщині безпілотника впали на територію агропідприємства й побили дах будівлі. Люди цілі.

Загроза застосування ударних безпілотників була для західних та північних регіонів України.

Три ракети "С-300" ворог запустив по Донецькій області з тимчасово окупованої території.

Ударні дрони росіяни запускали із району Приморсько-Ахтарська РФ. Як повідомили у Повітряних Силах, усі вісім дронів знищено.

Силами ППО було знищено вісім ворожих БПЛА у межах Миколаївської, Дніпропетровської, Хмельницької та Рівненської областей.

Нагадаємо, у суботу ввечері, 27 січня, у Кременчуці та Полтаві було чути вибухи, у низці областей було оголошено повітряну тривогу, у Повітряних силах ЗСУ попереджали про загрозу застосування балістики.

Пізніше у Полтавській ОВА повідомили, що російські військові обстріляли Кременчуцький район, внаслідок атаки є влучання у промисловий об'єкт.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: