fbpx
Сьогодні
22:18 26 Січ 2024

На Чернігівщині відкрили сучасну модульну клініку: для чого це рішення

На території Чернігівської міської лікарні №4 відкрили сучасну модульну лікарню. Вона стала п'ятою з шести лікарень, профінансованих урядом Німеччини в рамках проєкту «EU4ResilientRegions – Спеціальної програми підтримки України» і здійснюється GIZ Ukraine.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на МОЗ.

У чому проблема?

Варто зазначити, що модульні клініки встановлюють у найбільш постраждалих від війни регіонах, де внаслідок постійних обстрілів та атак російської армії значно пошкоджено або знищено медичну інфраструктуру.

«На сьогодні російські снаряди та ракети пошкодили 1518 обʼєктів медзакладів та ще 195 – зруйнували вщент. Щоденно ворог обстрілює наші лікарні, тим самим створюючи додаткове навантаження на медичну систему України. Однак, попри це, завдяки активній міжнародній підтримці та допомозі наших партнерів ми маємо змогу подолати наслідки цієї війни та дати медичній системі вистояти», – зазначає міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Яке рішення?

Зокрема, одним із важливих кроків є створення модульних клінік, які відновлюють доступ пацієнтів до медичної допомоги, а також здатні розширити можливості вже існуючих медзакладів у наданні медичних послуг

Лікарні зводяться із модульних конструкцій відповідно до європейських стандартів енергоощадження та не залежатимуть від зовнішніх постачань електрики. Зокрема, такі клініки вже встановлено у Львові, Тростянці на Сумщині, Перещепині на Дніпровщині, у селищі Широке на Запоріжжі та у селищі Березанка на Миколаївщині.

Як це працює?

Відкрита на Чернігівщині модульна лікарня укомплектована сучасним медичним та лабораторним обладнанням. Зокрема, медобладнанням для кабінетів 18 медичних спеціалістів, а саме:

  • функціональної діагностики (ЕКГ, ЕЕГ, УЗД тощо),
  • лабораторних аналізів,
  • кабінету терапевта,
  • ЛОРа,
  • офтальмолога,
  • гінеколога,
  • хірурга,
  • маніпуляційного та консультаційного кабінетів, фізіотерапії тощо.

Медзаклад є автономним та готовий до роботи в умовах можливих блекаутів – завдяки генератору, потужністю 160 кВт, та резервом палива для нього.

Також лікарню обладнано автономною сонячною електростанцією, потужністю 70 кВт, та сучасними резервними накопичувачами електричного живлення, потужністю 52 кВт.

Модульна поліклініка має автономне теплопостачання, підключена до систем водопостачання та водовідведення.

Крім того, важливо, що у модульному медзакладі простір облаштовано таким чином, щоби забезпечити доступ до приміщення осіб з інвалідністю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: