fbpx
Сьогодні
Відео 16:15 25 Січ 2024

Рішення для перемоги: поляки передали ГУР медичний вертоліт для евакуації поранених

English version here

Фото: скриншот відео

Народ Польщі передав українським військовим ще один гелікоптер Мі-2 АМ-1, який призначений для медичної евакуації.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України.

У чому проблема?

У порятунку життя, час – це головне, а гелікоптер здатний швидко дістатися місця та евакуювати постраждалих.

Також гелікоптери можуть досягати навіть найвіддаленіших і важкодоступних локацій, що робить їх незамінними для рятувальних операцій.

На жаль, у важкодоступних місцях, на територіях із постійними обстрілами, часто вмирають не через несумісну з життям рану, а через відсутність вчасної кваліфікованої лікарської допомоги, а аероевакуація дає цим людям шанс.

Яке рішення?

Українські військові отримали ще один гелікоптер Мі-2 АМ-1, який призначений для медичної евакуації.

Його передав народ Польщі.

"Черговий прояв дружньої підтримки з боку Польщі допоможе врятувати життя наших воїнів та цивільних від варварства московських терористів", – зауважили в ГУР.

Як це працює?

"В авіапарку Головного управління розвідки Міністерства оборони України з'явився ще один гелікоптер Мі-2 АМ-1", – сказано в повідомленні.

Даний гелікоптер призначений для медичної евакуації.

Його було передано в рамках волонтерської ініціативи Zbroimy Ukrainę – благодійної кампанії, яку організували небайдужі громадяни Польщі після початку повномасштабного вторгнення росії.

Він обладнаний сучасним медустаткуванням, що дозволяє надавати допомогу евакуйованим з прифронтових територій прямо в повітрі.

Він може транспортувати трьох легко- або одного важкопораненого.

"Висловлюємо вдячність усім громадянам Польщі, за чиї пожертви був придбаний важливий гелікоптер-медевак, а також організаторам благодійної ініціативи "Озброїмо Україну" журналісту Божинару Пайонку, юристці Христині Потапенко, керівниці "Фонду масових явищ" Надії Мороз-Ольшанській та усім амбасадорам, які підтримали проект", – написали в ГУР.

Довідка

Фото: mil in ua

Гелікоптер Мі-2 АМ-1- М– радянський багатоцільовий гелікоптер, розроблений ОКБ М. Л. Міля на початку 1960-х років. Широко застосовується для виконання різноманітних цивільних і військових завдань.

Мі-2 має суцільнометалеву конструкцію. Силова установка розташована у великій надбудові над фюзеляжем вертольота — так званому "кабані" (від фр. cabane — курінь). Спереду триступінчатого головного редуктора розташовані два двигуни ГТД-350, а зверху — вентилятор, що охолоджує маслорадіатор і головний редуктор.

У салоні вертольота можуть розміститися вісім пасажирів.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що ГУР отримало медичний гелікоптер MI-2 МСБ-1 для евакуації із прифронтових регіонів, який модернізували та оснастили необхідним медичним обладнанням. Кошти на проєкт спрямувала Фундація Олени Зеленської.

Для реалізації цього проєкту в межах ініціативи Donate to Evacuate від благодійних фондів KSE Foundation та DefDev, Фундація Олени Зеленської направила 500 тисяч доларів акумульованих міжнародних коштів.

Цей гелікоптер виготовлений українським підприємством. Медичне обладнання, що знаходиться на борту виготовлене провідним світовим виробником, швейцарським Weinmann, а навігаційне обладнання від Garmin.

Такий стратегічно важливий медичний транспорт, як гелікоптер, має бути максимально непомітним, тому на нього нанесли камуфляж для маскування. Унікальний патерн створили з контурів України та її областей. Він символізує єдність українців у прагненні збереження життя та волі.

Також повідомлялось, що громадяни Чехії та Словаччини зібрали для української військової розвідки понад 400 тисяч євро на гелікоптер Dárek pro Putina.

Окрім того, повідомлялось, що українська розвідка отримала вертоліт Black Hawk ("Чорний яструб") та вже використовує його в бойових діях.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: