fbpx
Сьогодні
18:16 25 Січ 2024

Залужний відреагував на заяву журналіста про загибель операторів БпЛА, яких відправили на штурм з автоматами

Фото: Телеграм / Головнокомандувач ЗСУ

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що двох видатних операторів дронів 74 розвідувального батальйону кинули на штурм з автоматами — і вони загинули в бою.

Про це журналіст розповів у Facebook.

Незадовго до цієї події Бутусов спілкувався з одним із загиблих операторів дронів та навіть хотів робити з ним інтерв'ю.

Як повідомив журналіст, ціллю атаки, на яку відправили операторів, було відбити спостережний пункт батальйону. Його довелося залишити, тому що ця тимчасова неукріплена позиція була повністю зруйнована артилерією противника.

"Атака абсолютно не відповідала ситуації на тій ділянці фронту, де сили противника переважають. Але командування 74 розвідбату це не врахувало, і замкомбата на позивний Первак відправив дроноводів в атаку з автоматами.

Внаслідок заборони бійцям знищити противника та супроводжувати атаку дронами штурмова група атакувала без підтримки, зазнала важких утрат, і завдання не було виконано", — пише Бутусов.

Своєю чергою активіст Сергій Стерненко, реагуючи на допис Бутусова, заявив, що також має підтвердження цієї історії, "яка викриває давно наявну системну проблему у війську".

Бутусов заявив, що військове командування не вживає заходів, щоб посилювати та захищати операторів дронів від некомпетентних командирів.

"Вважаю, що керівництво ЗСУ нарешті має звернути увагу на бездіяльність у цьому питанні та видати наказ про заборону проведення штурмових дій без супроводу дронами, а також залучати операторів дронів для будь-яких інших завдань. Бо інакше для кого взагалі Генштаб пише красиві доктрини", наголосив він.

Окрім того, журналіст закликав звернути увагу на ситуацію головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного — і той відреагував.

Так, під дописом Бутусова Головнокомандувач залишив реакцію "++" зі своєї особистої верифікованої сторінки.

Ситуація на фронті 

Як повідомили у військовому командуванні, протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 району зосередження особового складу противника.

За даними Генштабу, ЗСУ відбили 7 атак противника на Бахмутському напрямку, продовжили заходи щодо розширення плацдарму на Херсонському напрямку. Авіація завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу противника.

Як повідомив  командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський, минулої доби, 24 січня, на Таврійському напрямку українські воїни знищили або нейтралізували 200 російських літальних безпілотних апаратів.

Загалом втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали близько 379610 солдатів. 

Нагадаємо, в Інституту вивчення війни вважають, що російсько-окупаційні війська намагаються компенсувати удари українських безпілотників, щоб вийти з позиційної війни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: