fbpx
Сьогодні
08:34 25 Січ 2024

Уночі ППО збила 11 з 14 дронів-камікадзе, запущених росіянами

Війська рф вночі 25 січня атакували територію України дронами-камікадзе типу "Шахед" та ракетами С-300. Сили ППО знищили 11 ударних ворожих БПЛА.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram Повітряних сил ЗСУ.

"У ніч на 25 січня 2024 року противник завдав удару 14 ударними БпЛА типу Shahed-136/131 з району Приморсько-Охтарська РФ і мису Чауда в Криму, а також чотирма зенітними керованими ракетами С-300 з Білгородської області РФ у напрямку Харкова, а також однією ракетою з окупованої частини Донецької області", – йдеться у повідомленні Повітряних сил.

Повідомляється, що до відбиття повітряного нападу було залучено:

  • зенітні ракетні підрозділи,
  • мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Внаслідок бойової роботи знищено 11 "Шахедів" в Одеській та Миколаївській областях.

Фото: Телеграм / Повітряні Сили

Нічний ворожий обстріл 24 січня

У ніч на 25 січня у кількох областях на сході країни була оголошена повітряна тривога через загрозу балістичного обстрілу.

Тривога була оголошена у:

  • Харківській,
  • Дніпропетровській,
  • Запорізькій,
  • Донецькій областях.

Повітряна тривога тривала близько 25 хвилин.

Повітряні сили України раніше повідомляли, що окупанти ввечері знову запустили по території України безпілотники типу "Шахед".

Пізно ввечері також повідомлялося про звуки вибухів в Одесі. Пізніше голова Одеської ОВА Олег Кіпер заявив, що російська армія атакувала місто ударними дронами, внаслідок обстрілу постраждало двоє чоловіків, один отримав опіки в іншого множинні порізи.

За словами Кіпера, є ушкодження цивільної житлової інфраструктури.

У МВС показали наслідки вечірнього обстрілу Одеси окупантами. За словами мера міста Геннадія Труханова, у Хаджибейському районі пошкоджено житлову багатоповерхівку, також вигоріли складські приміщення.

Також стало відомо, що в результаті повторної атаки Одеси було пошкоджено кілька будинків у Приморському районі міста. Повідомляється, що рятувальники та медики надавали допомогу людям на місці.

Масована російська атака 23 січня

Уранці 23 січня повітряники повідомили про імовірний пуск крилатих ракет з російських бомбардувальників, які загрожують областям, а вже на початок восьмої години ранку в Києві пролунали перші вибухи: почала працювати протиповітряна оборона.

Окрім того, 23 січня вночі окупанти обстрілювали Харків. Зокрема, поцілили по району житлової та цивільної забудови. Згодом серія вибухів у місті пролунала вранці.

Внаслідок російського обстрілу Харкова 23 січня зруйновано під'їзд житлового будинку, під завалами перебувають люди, є постраждалі, в тому числі діти. Також зруйновано санаторну школу, пошкоджено газогін.

Окрім того, у Дніпропетровській області, 23 січня, внаслідок ракетної російської атаки по Павлограду одна людина загинула, є постраждалі.

Повітряні сили у взаємодії із ППО Сил оборони знищили: 15 крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55; 5 балістичних ракет "Іскандер-М",керовану авіаційну ракету Х-59.

Унаслідок масованої ракетної атаки Росії по Харкову загинуло 10 людей, у Києві загинула одна людина.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: