fbpx
Сьогодні
Фото 14:42 23 Січ 2024

У столиці саперам вдалося успішно вилучити бойову частину російської ракети Х-101

Фото: ДСНС

23 січня у Святошинському районі Києва сапери знайшли та вилучили бойову частину російської ракети Х-101, яка не спрацювала під час масованого ранкового удару російських загарбників по столиці.

Про це пише Рубрика, посилаючись на ДСНС.

Як зазначили надзвичайники, піротехніки Мобільного рятувального центру ДСНС продовжують ліквідацію наслідки обстрілу столиці у Святошинському районі.

Бойова частина ракети Х-101

Фото: ДСНС

А саме, вони знайшли та безпечно вилучили бойову частину російської ракети Х-101.

Також за іншою адресою сапери вилучили уламки ракети, що не становили жодної загрози.

Бойова частина ракети Х-101

Фото: ДСНС

Раніше ми писали, що у Святошинському районі столиці надзвичайники проводять евакуацію людей з житлового будинку, що постраждав від ранкової ворожої атаки.

Тоді повідомили, що в одній з квартир виявили бойову частину ракети, яка не вибухнула.

Що відомо про ракетну атаку по Києву 23 січня

Спочатку повітряники повідомили про імовірний пуск крилатих ракет з російських бомбардувальників, які загрожують областям, де оголошена повітряна тривога.

А вже на початок восьмої години ранку в Києві пролунали перші вибухи: почала працювати протиповітряна оборона.

Наслідками атаки стали пошкодження кількох будівель у Солом'янському, Святошинському та Печерському районах Києва. На місцях працюють екстрені служби.

  • У Святошинському районі внаслідок падіння уламків пошкоджені балкони з 1 до 5 поверхи житлового будинку та 4 квартири.
  • В іншому будинку виявили нерозірвану бойову частину ракети – мешканців будинку евакуювали. Також у Святошинському районі загорілася нежитлова двоповерхова будівля. За іншою адресою — палали автомобілі.
  • У Соломʼянському районі, в багатоквартирному будинку вибуховою хвилею вибило вікна. Крім того, у кількох квартирах сталося загоряння. Також руйнувань зазнала двоповерхова нежитлова будівля.
  • У Печерському районі внаслідок влучання в нежитлову будівлю сталася пожежа. Під час ліквідації наслідків обстрілу виявили одного потерпілого.
  • У Дарницькому районі зафіксовано кілька місць падіння уламків, зокрема на дах 9-поверхового житлового будинку – без загоряння та поблизу території дитячого садочка — теж без подальшого горіння.

Кличко зазначив, що постраждало 18 людей.

"Наразі 9 людей постраждали в Соломʼянському та Святошинському районах столиці внаслідок ранкової атаки ворога. 8 людей госпіталізували", написав він.

На місці влучання уламків у Солом'янському районі працював фотокореспондент Рубрики Микола Тимченко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: