fbpx
Сьогодні
23:00 24 Січ 2024

Литовський уряд заборонив своїм військовим відвідувати рф, білорусь та Китай

Фото: З відкритих джерел

Уряд Литви сьогодні, 24 січня, заборонив військовослужбовцям і статутним службовцям відвідувати Росію, Білорусь і Китай поза службою.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на LRT.

Як повідомили в Міністерстві оборони, список цих країн було складено за результатами оцінки ризиків і загроз національній безпеці.

"У стратегії національної безпеки зазначено, що Російська Федерація, Республіка Білорусь і Китайська Народна Республіка становлять загрози безпеці Литви та її громадянам, серед таких загроз – шпигунство проти Литви з боку розвідувальних служб і служб безпеки цих країн", – йдеться в проєкті постанови.

За даними Міноборони, вищезгадані країни збирають інформацію про громадян Литви, які мають право доступу до секретної інформації, шукають їхні вразливі місця і прагнуть використати для вербування на своїй території або в третіх країнах. Серед іншого, розвідки й служби безпеки рф та білорусі проводять допити й провокації литовських громадян, які в'їхали на їхню територію.

Уряд також встановив випадки та процедури, які дозволяють відвідувати іноземні держави або території, занесені до списку, лише за наявності дозволу. Він може бути виданий у разі надзвичайних обставин або смерті близьких родичів і подружжя, під час здійснення батьківських або опікунських прав та обов'язків, а також у питаннях майнових прав, які не можуть бути вирішені заочно.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: