fbpx
Сьогодні
12:44 21 Січ 2024

Удар БпЛА по регіонах росії: ГУР під Смоленськом атакувало авіаційний завод

Фото: З соцмереж

У ніч на 21 січня українські безпілотники у Смоленській області атакували російський авіаційний завод, де виробляють та ремонтують авіаційну й іншу військову техніку.

Про це hromadske повідомило джерело в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

За словами співрозмовника, під Смоленськом зафіксовані влучання.

Варто зазначити, що Смоленський авіазавод виробляє крилаті ракети Х-59 різних модифікацій, якими російські сили обстрілюють військові та цивільні об'єкти в Україні.

Окрім того, підприємство перебуває під санкціями Євросоюзу і США.

Нагадаємо, що завод уже зазнавав атаки безпілотників у жовтні та листопаді 2023-го.

Так, 1 жовтня, безпілотні літальні апарати атакували міста Смоленськ та Сочі російської федерації. Тоді губернатор Смоленської області заявив, що безпілотники намагались вдарити по авіаційному заводу у Смоленську.

А вже 27 листопада Головне управління розвідки Міноборони у росії атакувало дронами Смоленський авіаційний завод. Операція була вдалою, цілі вдалося вразити.

Тоді росіяни заявляють про "знищення всіх дронів". Втім зазначають, що один із БПЛА все ж упав на дах одного з цехів заводу та вибухнув. Внаслідок чого було пошкоджено сам дах та балка перекриття. 

Що відомо про атаку 21 січня по інших областях рф

Офіційно в Міноборони росії вночі заявляли про нібито збиття безпілотників над територією Тульської, Орловської та Смоленської областей (останню атакували двічі).

Однак про пожежу в порту Ленінградської області зовсім не згадали.

Місцеві ж жителі чули звуки дронів, після чого пролунали вибухи в районі термінала морського торговельного порту у селищі Усть-Луга, що розташований на березі Фінської затоки Балтійського моря.

Там спалахнула пожежа. Російські ЗМІ повідомляли, що горить або нафтовий, або вугільний термінал порту.

Пізніше губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко повідомив, що пожежа сталася у терміналі компанії "Новатек". Постраждалих, за його словами, немає, було проведено евакуацію персоналу.

"У Кінгісепському районі Ленінградської області введено режим підвищеної готовності через пожежу в терміналі "Новатека", – додав він.

Окрім того, відбулася атака українських безпілотників на оборонне підприємство "Щегловський вал" у місті Тула російської федерації.

Варто додати, що на підприємстві, яке атакували українські дрони, виробляють зокрема зенітні ракетні комплекси "Панцир-С".

Раніше ми повідомляли, що російське Міноборони заявило про збиття безпілотників над Тулою.

Однак ЗМІ та місцеві мешканці повідомляють про потужний вибух та пожежу в Пролетарському районі міста, де розташований завод "Щегловский вал".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: