fbpx
Сьогодні
Фото 16:10 21 Січ 2024

Бійці 128 ОГШБ влаштували свято для дітей у фронтовій зоні Запорізької області

Фото: 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Військові 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади влаштували свято для дітей у фронтовій зоні, вручивши їм подарунки з Польщі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук 128 ОГШБ

Як розповіли захисники, подарунки прибули в Україну з Республіки Польщі в рамках акції "Свято на лінії вогню", влаштованої волонтерами Варшавської фундації Uniters.

"Подарункові набори із солодощами, вітамінами, м'якими іграшками, дитячою канцелярією тощо отримали діти із сіл, що прилягають до фронту в Запорізькій області. Більшість дітей – учні початкових класів, частина із малозабезпечених сімей", наголосили у бригаді.

Військові зауважують, що від початку повномасштабної війни школи у фронтовій зоні не працюють (учні навчаються дистанційно), також масові акції не проводяться, оскільки села знаходяться під постійним обстрілом росіян.

"Тому зустріч із військовими стала для дітей справжнім святом. У відповідь школярі прочитали бійцям вірші, вручили малюнки та обереги", підкреслили військові.

діти, 128 ОГШБ

Фото: 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада

Варто додати, що це не перша подібна акція, влаштована 128 ОГШБр. На початку грудня військові бригади вручили дітям із фронтових сіл подарунки до Дня Святого Миколая.

Нагадаємо, що у Херсоні на День Святого Миколая спеціально для маленьких мешканців створили казкову атмосферу: у безпечному місці відкрили Приймальню Різдвяного чарівника.

Окрім того, Святий Миколай у пікселі дарував дива. Цього разу у межах цивільно-військового співробітництва разом з офіцерами Командування Об'єднаних Сил Збройних Сил України він завітав до Національного цирку України, куди за ініціативи командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва було запрошено понад 300 дітей.

Також ми повідомляли, що напередодні навчального року в межах цивільно-військового співробітництва Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв передав понад 1500 книжок українською мовою для дітей що лікуються у обласних дитячих лікарнях Сум, Києва, Чернігова, Харкова та Запоріжжя.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: