fbpx
Сьогодні
17:36 20 Січ 2024

Слабка підготовка і координація дій росіян на лівому березі Дніпра обмежують їх наступ, – британська розвідка

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Україна зберігає присутність на лівому березі Дніпра і продовжує відбивати російські атаки, попри проблеми з логістикою.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

16 січня 2024 року представник Південних сил оборони України зазначив, що матеріально-технічне постачання на лівому березі Дніпра зіткнулося з труднощами.

"Дніпровське угруповання військ Росії не домоглося успіху в усіх своїх спробах витіснити українських захисників, незважаючи на те, що майже напевно має значну перевагу в співвідношенні сил на цій осі. Цілком імовірно, що слабка підготовка і координація дій російських військ у цьому районі обмежують їхні наступальні можливості", – заявили в британській розвідці.

Військові зазначили, що змусити Україну відвести свої сили з лівого берега Дніпра залишається пріоритетним оперативним завданням для Росії.

"Цілком імовірно, що росія продовжить атаки в районі Кринки найближчими тижнями, попри зростаючі втрати в особовому складі", – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у британській розвідці зауважили, що війська рф безсилі перед українськими БпЛА на лівому березі Дніпра.

Воєнні дії на лівому березі Дніпра

Нагадаємо, ще у листопаді 2023 року стало відомо, що українським силам вдалося закріпитись на лівому березі Херсонської області. Вони тримають плацдарм і не дають вибити їх звідти, попри постійні спроби ворожих штурмів.

Останнім місяці на лівому березі триває робота з розширення плацдарму. Українські безпілотники ночами мінують дороги, а вранці добивають ворожу техніку та транспорт, скидаючи боєприпаси.

Чергова атака "в стилі Жукова" призвела до того, що 104 десантно-штурмова дивізія РФ втратила "унікальних фахівців". Військовий експерт Олександр Мусієнко бачить у цьому акт відчаю, оскільки ворог уже кілька місяців не може витіснити українські сили на правий берег.

Аналітики ISW звертають увагу на те, що "Z-військори" просять не переміщати техніку в Кринки, оскільки до 90% знищується ще на підході.

Зазначимо, що російські війська постійно обстрілюють Херсон та область. Ситуація з атаками правобережжя загарбниками настільки серйозна, що на контролі у президента України Володимира Зеленського.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: