fbpx
Сьогодні
22:32 19 Січ 2024

На "Берлінале-2024" покажуть три українські фільми

На Берлінському міжнародному кінофестивалі, який пройде з 15 до 25 лютого, відбудеться декілька прем'єр українських фільмів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на програму "Берлінале".

До програми кінофестивалю увійшли – «Редакція» Романа Бондарчука, «Intercepted» («Мирні люди») Оксани Карпович і «Трошки чужа» Світлани Ліщінської.

"Редакція" — другий повнометражний ігровий фільм Романа Бондарчука. Його знімали у 2021 році на Херсонщині, як і попередню роботу Бондарчука — стрічку "Вулкан", за яку він здобув Шевченківську премію у 2019-му.

За жанром "Редакція" — це драма з елементами комедії. Сюжет розповідає про молодого біолога Юру, який працює в музеї. Одного разу він вирушає в експедицію і стає свідком підпалу лісу. Герой приносить фото паліїв до редакції місцевої газети та за збігом обставин залишається у ній працювати.

"Сюрреалістична, самокритична сатира на медіа та політику", — йдеться в анотації на сайті Берлінського кінофестивалю.

Головну роль у кінокартині зіграв херсонський журналіст Дмитро Багненко.

На

Кадр зі стрічки "Редакція"

"Редакція" — не єдина українська стрічка, яку покажуть на Берлінському міжнародному кінофестивалі.

У програмі Forum буде новий фільм режисерки Оксани Карпович під назвою Intercepted ("Мирні люди"), створений разом із Канадою та Францією. На фестивалі відбудеться світова прем'єра стрічки. Згідно з анотацією, "розлогі картини зображають руйнування, які спричинила війна в Україні", а "перехоплені телефонні розмови між російськими солдатами та їхніми сім'ями — шокують".

На

Кадр зі стрічки "Мирні люди"

Окрім цього, "Берлінале" представить роботу режисерки Світлани Ліщинської A Bit of Stranger ("Трохи чужа") у програмі Panorama Dokumente.

"Світлана, російськомовна українка, досліджує колонізовану частину своєї свідомості й намагається знайти відповіді на питання, як радянський тоталітаризм і русифікація вплинули на стосунки в її родині", — йдеться в описі.

На

Кадр зі стрічки "Трошки чужа"

На фестиваль також потрапила короткометражна стрічка "Образа" Гліба Осатинського. Це американський режисер українського походження.

"Яша бунтує проти влади, але в радянській Україні 1990-х років одні опозиційні сили небезпечніші за інші. Коли Яша вже на межі, імпульси штовхають його у прірву непоправного", — сказано в анотації на сайті режисера.

Повну програму фестивалю можна буде переглянути на сайті 6 лютого 2024 року.

Берлінський міжнародний кінофестиваль — міжнародний кінофестиваль категорії А, який вважають одним із найпрестижніших фестивалів Європи та світу в сфері кіно. Відбувається щороку з 1951-го в лютому.

Близько 400 фільмів презентують у різноманітних секціях. Враховуючи понад 230 тисяч проданих квитків і близько 430 тисяч глядачів (серед них і фахівці у цій сфері), "Берлінале" називають найбільш відвідуваним фестивалем світу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: