fbpx
Сьогодні
Відео 08:57 16 Січ 2024

У росії заявили про атаки дронів на дві області: у Воронежі пролунало близько понад десяток вибухів

Фото: Скріншот

У ніч на 16 січня у російській федерації дві області, Воронезьку та Бєлгородську, атакували 12 ударних безпілотників.

Про цне пише Рубрика, посилаючись на Міноборони рф.

"Черговими засобами ППО було знищено п'ять і перехоплено три українські безпілотні літальні апарати над територією Воронезької області, чотири БПЛА перехоплено над територією Бєлгородської області", зазначили у ворожому відомстві.

Своєю чергою росзмі заявляли про роботу сил ППО. У місцевих пабліках писали, що вибухи було чутно у різних районах Воронежа, зокрема біля місцевого аеродрому.

У мережі росіяни активно публікували кадри "бавовни" у Воронежі – наразі відомо щонайменше про 15 вибухів. На роликах можна почути характерні звуки гудіння безпілотників.

Пізніше губернатор Воронезької області Олександр Гусєв написав, що над Воронежем черговими засобами ППО "відбито атаку українських безпілотних літальних апаратів".

В одному з багатоквартирних будинків ліквідовано загоряння на балконі. А у двох багатоповерхівках та низці приватних будинків вибиті вікна. Також Гусєв написав, що внаслідок влучання в квартиру фрагментів збитого БПЛА постраждала дитина 2013 року народження.

Воронеж, вибух БпЛА

Проте росіяни з недовірою відреагували на інформацію про чергову "успішну" роботу російської протиповітряної оборони.

У цьому контексті вони згадали слова путіна про "СВО", яка "йде за планом". Також попередили, мовляв, після таких "бавовн" люди не голосуватимуть за нього на весняних виборах.

"Спеціальна військова операція йде у суворій відповідності до графіка. Все йде за планом "©" ВВП", "Навіщо починати війну, якщо ти навіть не можеш захистити свій народ і свої кордони?", "Це погано позначиться на голосуванні в березні, за Путіна ці регіони точно не голосуватимуть", – висловилися росіяни.

Ще жителі рф скаржилися, що їхній країні воювати вже немає кому, бо "всіх інвалідів і туберкульозників забрали, скоро до бабусь дістануться".

Але водночас багато росіян все ще продовжували закликати Кремль дати "отвєтку" Україні.

Своєю чергою мер Воронежа Вадим Кстенін повідомив, що у місті ввели режим надзвичайної ситуації. Мешканців пошкодженого будинку евакуювали.

Варто зазначити, що у Воронежі розташований військовий аеродром "Балтимор". На ньому дислокується 47-й бомбардувальний авіаційний полк 105-ї змішаної авіаційної дивізії, оснащений літаками Су-34.

Подібні інциденти

Росіяни часто скаржаться на атаки у своїх прикордонних областях. Нагадаємо, 19 грудня губернатор Брянської області заявив аж про три атаки дронів за ранок і звинуватив Україну. Місцеві жителі у соцмережах публікували відео, на яких бути чути вибухи. Чиновники стверджують, що дрони збили, а постраждалих не було.

Також вже 22 грудня росіяни вигадали нову "атаку" на нафтосховище у Брянській області. РосЗМІ стверджували, що безпілотники намагалися атакувати резервуари з паливом.

Окрім того, повідомлялось, що 29 листопада близько 18:12 у Брянську стався приліт на складі безпілотників "Герань-2" ("Шахед").  

До того ж 4 січня на півострові Крим у тимчасово окупованих Севастополі, а також Євпаторії прогриміли вибухи: очевидці стверджують про "прильоти", а російське міноборони про збиття 10 ракет.

Також увечері 4 січня на півострові Крим у тимчасово окупованих Саках прогриміли вибухи, окупанти скаржилися на чергову "атаку".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: