fbpx
Сьогодні
Фото 11:52 14 Січ 2024

У Кракові відбулася акція “There is no silence in Ukraine” у зв'язку з масованими російськими обстрілами по Україні

English version here

Фото: Tetiana Pidipryhora

У суботу, 13 січня, на Ринковій площі в центрі Кракова відбулася акція "There is no silence in Ukraine", пов'язана з російськими масованими атаками по Україні.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Посольство України у Польщі.

Акцію організувала громадська організація SUN for Ukraine у співпраці з іншими українськими та польськими організаціями міста.

Ініціатива була підтримана співробітниками Генерального консульства України в Кракові, які долучилися до її реалізації.

Краків обстріл

Фото: Tetiana Pidipryhora

Зокрема, Генеральний консул України в Кракові Вячеслав Войнаровський звернувся до організаторів та учасників акції й мешканців і гостей Кракова, присутніх на центральній площі міста, з промовою.

Український дипломат під час виступу зазначив, що подібних бомбардувань не відбувалося з часів Другої світової війни.

А за масштабністю подібних варварських атак з комбінованим використанням балістичних ракет та дронів не зазнавала жодна країна в світі.

При цьому, В.Войнаровський наголосив на:

  • необхідності збереження єдності світової антипутінської коаліції,
  • рішучої протидії країні-агресору у формі невідкладного надання Україні додаткових систем ППО, далекобійних ракет, сучасної авіації,
  • передачі "заморожених" російських активів на відбудову України.
Краків обстріл

Фото: Tetiana Pidipryhora

Емоційним акцентом події став перформанс під час якого прозвучав сигнал повітряної тривоги на тлі мовчазних екранів телевізорів, як символ відсутності належної реакції світу на згадані трагічні події.

Учасники мітингу тримали в руках прапори України, Польщі, ЄС, ЗСУ та Кримськотатарський стяг і світлини наслідків терористичних дій росії.

Окрім того, митингарі принесли роздруковані фото останніх обстрілів України. Серед них були і світлини фоторепортера "Рубрики" Миколи Тимченка.

Масована атака рф на Україну 2 січня

У Києві зранку прогриміла серія потужних вибухів. На столицю окупанти випустили балістичні ракети.

За інформацією КМВА, сили протиповітряної оборони уразили в районі Києва всі ударні безпілотники типу Shahed, понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток "Кинджалів". Повітряна тривога сумарно тривала майже 6 годин.

У Києві та області від російських ракет загинули по 2 людини відповідно. Окрім того у столиці 54 постраждалих, зокрема одна дитина. Пошкоджені багатоквартирні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Також під масованим ракетним ударом опинився Харків. Там від обстрілу загинула 91-річна жінка, відомо про понад 50 постраждалих.

Пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, інша цивільна інфраструктура.

По Харкову росія вдарила ракетами типу "Іскандер".

Окрім того, нагадаємо, що у ніч на 13 січня окупаційні війська завдали ракетного удару по регіонах України, застосувавши 40 цілей, зокрема крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА: сили української ППО знищили 8. Більшість не влучили завдяки роботі українських систем РЕБ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: