fbpx
Сьогодні
11:14 11 Січ 2024

Гуменюк: На лівому березі Дніпра окупанти минулої доби втратили три човни та пункти боєпостачання

Минулої доби на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області російські війська втратили 18 своїх військових, три човни та дві гармати.

Про це заявила керівник об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"За минулу бойову добу ми вже маємо підтвердження, що ворог втратив 18 окупантів, три човни, якими намагалися маневрувати у протоках і які думали використати собі на користь, дві гармати.

Продовжуємо нищити, у тому числі, і мінометні розрахунки. Також відмінусували три пункти боєпостачання – польових, розгорнутих, щоб забезпечувати посилення їхніх підрозділів", – зазначила речниця ОК "Південь".

Гуменюк зауважила, що агресори, маючи кожного дня такі втрати, після невдалих штурмових дій повертається на свої позиції та готують нові штурми, останнім часом – майже без техніки.

У речниці запитали про ситуацію з розширення плацдарму в Кринках. Керівник об'єднаного пресцентру ОК "Південь" відповіла, що за таких умов – і погодних, і щодо співвідношення сил та засобів – робота з розширення плацдарму надзвичайно важка.

"Бо складна логістика. Зрозуміло, що у нас є складнощі з використанням певної техніки, враховуючи, як можемо забезпечувати ті підрозділи, які тримають там позиції. Але утримувати позиції і продовжувати роботу з розширення плацдарму вдається попри те, що ворог знову поновив штурмові дії", – поінформувала Гуменюк.

У представниці пресцентру також запитали, наскільки часто росія вдається до мародерства. Гуменюк розповіла, що у росіян досі залишаються мародерські традиції. За її словами, навіть коли вони перебувають під щільними обстрілами, все одно намагаються щось вкрасти.

"Що стосується Олешок – так само, як і в інших населених пунктах, які перебувають наразі під окупацією, самі окупанти намагаються у домівках місцевих мешканців розташувати свої підрозділи, часом відселяючи їх.

А у багатьох випадках – залишаючи при цьому господарів, щоб вони слугували їм живим щитом, бо знають, що Сили оборони по цивільних обєктах не б'ють", пояснила керівник об'єднаного пресцентру ОК "Південь".

Нагадаємо, за даними Генштабу, минулої доби у зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують заходи із розширення плацдарму.

Попри значні втрати, окупанти не полишають спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій − протягом доби росіяни здійснили 11 безуспішних штурмових дій.

Окрім того, 10 січня, Сили оборони ліквідували понад 800 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали понад 367 з половиною тисяч солдатів. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: