fbpx
Сьогодні
15:09 10 Січ 2024

Звільнення Безуглої: у Верховній Раді заблокували трибуну, спікер закрив засідання

Фото: Reuters

10 січня на черговому засіданні Верховної Ради народні депутати не змогли внести в порядок денний питання звільнення Мар'яни Безуглої з посади заступника голови комітету з питань національної безпеки та оборони.

Про це повідомили народні депутати, представники опозиції Ярослав Железняк, Вікторія Сюмар, Олексій Гончаренко в соцмережах.

Як зазначив Железняк, він намагався поставити в порядок денний засідання парламенту постанову про звільнення Безуглої з посади заступника голови безпекового комітету нардепи. Також вносили таку пропозицію його колеги:

  • Кривошеєв (СН),
  • Геращенко та Герасимов ("ЄС"),
  • Разумков (позафракційний),
  • Кабаченко ("Батьківщина"),
  • Устінова ("Голос").

Водночас проти виступив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Після цього кілька нардепів прийшли в президію ВР та заблокували парламентську трибуну.

У підсумку спікер Ради Руслан Стефанчук закрив засідання.

Що відомо про звільнення народної депутатки Мар'яни Безуглої

5 січня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував відсторонити нардепку Мар'яну Безуглу від посади заступника голови комітету.

Безугла відзначилася низкою скандальних заяв.

Зокрема вона звинувачує вище військове командування у відсутності плану подальших бойових дій, заявляла, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має піти у відставку, а також поширює контроверсійну інформацію щодо напрацювання оновленої мобілізаційної політики Україні.

Заяви Безуглої викликали негативну реакцію суспільства, а народні депутати неодноразово реєстрували у парламенті проєкти постанов про її відкликання з керівних посад у Комітеті ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки.

А 6 січня у Верховній Раді був зареєстрований проєкт постанови про відкликання Безуглої з посади.

Проте згодом Мар'яна Безугла відреагувала на рекомендацію комітету Верховної Ради щодо відкликання її з посади заступниці голови.

Вона каже, що "зроблено все було максимально підступно: голова Комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюсь на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували".

8 січня, Комітет Верховної Ради України з питань регламенту підтримав проєкт постанови про відкликання Мар'яни Безуглої з посади заступника голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони й розвідки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: