fbpx
Сьогодні
16:57 09 Січ 2024

Зеленський провів важливу Ставку: обговорили тему забезпечення фронту снарядами та дронами

Фото: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 9 січня, провів Ставку верховного головнокомандувача. Командувачі основних напрямків та операцій були присутні очно.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Telegram-канал Президента.

«Важлива Ставка. Командувачі основних напрямків та операцій були присутні очно. Разом з ними, Генштабом, Міноборони, Мінстратегпромом і Мінцифрою в усіх деталях розібрали тему забезпечення фронту снарядами та дронами. Фактичні витрати, щоденна потреба, розподіл між підрозділами», – повідомив Президент.

За його словами, під час Ставки було вирішено систематизували поточні та майбутні контракти, допомогу від партнерів, власне виробництво та відкриття нових ліній.

"Робимо все, щоб забезпечити воїнів усім необхідним для виконання завдань", – заявив президент.

Ще однією важливою темою Ставки було посилення ППО в Україні.

"Проаналізували останні російські удари та ефективність Повітряних сил. Узгодили наші наступні кроки для посилення захисту міст, громад, підприємств та об'єктів критичної інфраструктури", – підкреслив Зеленський.

Раніше Рубрика повідомляла, що 30 грудня Президент Володимир Зеленський провів підсумкове засідання Ставки Верховного головнокомандувача, під час якого визначили стратегію застосування Сил оборони України на 2024 рік.

Крім того, на пресконференції 19 грудня Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна в 2024 році виготовить мільйон дронів для Сил оборони України.

Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що в Україні наступного 2024 року планують виготовити 1 мільйон FPV дронів, понад 10 тисяч ударних дронів середньої дальності польоту та понад тисячу дронів із дальністю від 1 000 км.

Міністерство оборони має на меті забезпечити військових максимальною кількістю БпЛА. Виробники дронів працюють "величезними темпами". Наразі для успішної реалізації стратегії оборонного виробництва Україна шукає рішення щодо фінансування та залучає західних партнерів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: