fbpx
Сьогодні
Відео 15:51 09 Січ 2024

Українські бійці на Авдіївському напрямку ефектно знищили російський "Солнцепьок"

Фото: Скріншот з відео / Фейсбук / Сухопутні війська ЗС України

На Авдіївському напрямку фронту українські воїни знищили чергову російську важку вогнеметну систему ТОС-1А "Солнцепьок" окупантів, яка дуже ефектно запускала салюти.

Про це пише Рубрика, посилаючись на відповідне відео 9 січня, яке з'явилося на Facebook-сторінці Сухопутних військ ЗСУ.

На кадрах видно, що перед тим, як перетворитися на брухт, вона показала останній "салют".

До цього моменту спочатку українські воїни завдали по російській вогнеметній системі, яка стояла серед засніженого поля, лише одного удару, що виявився досить влучним.

Солнцепьок, росія

Фото: Скріншот з відео / Фейсбук / Сухопутні війська ЗС України

А вже далі "Солнцепьок" скоїв самознищення.

Ймовірно, окупанти вивели своє озброєння в поле, щоб здійснювати обстріл українських позицій і населених пунктів. Система була заряджена запалювальними або термобаричними боєприпасами 220-мм калібру, про що свідчить продемонстрований нею "салют".

Солнцепьок, росія

Фото: Скріншот з відео / Фейсбук / Сухопутні війська ЗС України

Адже після вибуху від удару ЗСУ російські боєприпаси почали вибухати просто на місці, створюючи довкола потужну "бавовну".

"Чеговий русн*вий "Солнцепьок" під Авдіївкою вирішив стати салютом", прокоментував український військкор Андрій Цаплієнко

"Знищення російського "Солнцепьока", жирної цілі – завжди видовищна подія. Чергова вогнеметна система ворога ТОС-1А востаннє відсалютувала на Авдіївському напрямку", додав у дописі Юрій Бутусов.

У мережі теж зазначили, що на те, як палає раши*тська техніка, можна дивитися вічно. Там подякували воїнам за знищення ворожої системи, адже це вберегло багато життів. Українці писали:

  • "Добре сонечко пече",
  • "Це кращі салюти, які можна уявити",
  • "Гарно так",
  • "Сподіваюся, з екіпажем",
  • "Слава ЗСУ".

Нагадаємо, що в одному бою десантник ЗСУ знищив чотири бойові броньовані машини загарбників. Штурм російських військ на Таврійському напрямі вдалося зірвати.

Окрім того, у соціальній мережі показали ексклюзивні кадри роботи українського воїна, який зі звичайної гвинтівки знищив близько 15 окупантів.

Загалом втрат російської армії з початку вторгнення складає 365 990 військових. Крім того, минулої доби українські захисники знищили 10 автомобілів, 18 крилатих ракет та 9 ББМ противника та понад 800 окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: