fbpx
Сьогодні
20:59 09 Січ 2024

Лубінець обговорив із послом Катару повернення депортованих росією українців

Фото: Дмитро Лубінець, Телеграм

Уповноважений Верховної Ради України Дмитро Лубінець обговорив із послом Катару в Україні Гаді Аль-Гаджрі повернення примусово переміщених і депортованих Росією дітей, цивільних громадян та військовополонених.

Про це омбудсман повідомив у Телеграмі, передає Рубрика.

«Сьогодні Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Катар в Україні Гаді Аль-Гаджрі відвідав наш Офіс – нещодавно він повернувся до Києва й тепер ми посилимо нашу подальшу співпрацю», – поінформував він.

Лубінець висловив слова вдячності за сприяння Катару в поверненні українських дітей і за конкретні результати. Окрім цього, співрозмовники обговорили пункт четвертий Формули миру Президента України, зокрема, про повернення примусово переміщених і депортованих росією дітей, повернення і захист прав цивільних громадян, яких незаконно викрадає та утримує рф, а також про повернення військовополонених.

Омбудсман акцентував, що Катар – єдина країна, яка публічно допомагає повертати українських дітей.

«Сподіваюся, за сприяння цієї держави ми матимемо нові результати у поверненні українців додому! Адже завдання, яке стоїть перед нами, – повернути всіх!», – резюмував Лубінець.

Роль Катару у поверненні українських дітей 

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що Катар готовий долучитися як посередник до процесу повернення українських цивільних заручників, які були депортовані до Росії або перебувають на тимчасово окупованих територіях України.

У жовтні стало відомо, що Катар сприяв поверненню з Росії чотирьох українських дітей, які були вивезені під час війни.

19 листопада стало відомо, що Богдан Єрмохін, що був депортований з Маріуполя до російської федерації та з часом отримав в росії повістку до війська ворога, повернувся в Україну.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що до процесу повернення Єрмохіна були долучені посередники – Катар і ЮНІСЕФ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: