fbpx
Сьогодні
19:49 06 Січ 2024

В Україні в очікуванні негоди запрацювали тисячі "Пунктів незламності": деякі відкриті цілодобово

Фото ілюстративне

В Україні вже працює 12 596 "Пунктів незламності", ще понад 700 готові до відкриття у разі необхідності.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міністерства розвитку громад, території та інфраструктури України.

Під час засідання Координаційного штабу з питань розгортання та організації роботи "Пунктів незламності" команда відомства провела перевірку статусу готовності "Пунктів незламності" до прийому населення.

"Ми збираємося, аби розуміти наскільки готові пункти, які вже працюють. Перевіряємо наявність всього функціоналу та комплектацію", — сказав очільник Мінінфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами у Міністерстві системно працюють, аби у випадку кризових ситуацій люди могли вільно скористатися "Пунктами незламності", знайти світло, воду, тепло та доступ до інтернету.

Оскільки прогнозуються похолодання, така потреба може виникнути найближчим часом.

"7-9 січня у низці областей України очікується приріст снігового покриву до 30 см, ожеледь, налипання мокрого снігу, в окремих областях зниження нічної температури до 25 градусів морозу", — йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що Мінінфраструктури у 2023 році перевиконало план з кількості необхідних "Пунктів незламності", таким чином забезпечивши необхідне число для кожного регіону.

Міністерство нагадало, що у застосунку "Дія" доступна карта "Пунктів незламності".

"З міркувань безпеки геолокації пунктів не відображаються в Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та частково Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській і Миколаївській областях", – наголосили в Мінвідновлення.

Під час пошуку "Пункту незламності" важливо обрати область, де знаходиться користувач і завантажити мапу. Це забезпечить доступність до інформації та мапи навіть в умовах блекаутів, відсутності світла або інтернету.

Рада оборони Києва прийняла рішення про забезпечення цілодобової роботи у столиці "пунктів незламності". Кожен киянин може знайти найближчий «Пункт Незламності» у застосунку «Дія». Там є інтерактивна мапа, у меню можна дізнатися адресу та умови кожного «Пункту Незламності», а також прокласти до нього маршрут. Сервіс працює навіть без доступу в мережу Інтернет – для цього потрібно завчасно завантажити карту вибраного регіону в Дії. Тому заходьте зараз і завантажуйте мапу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: