fbpx
Сьогодні
Відео 11:32 02 Січ 2024

Зеленський озвучив кількість загиблих та поранених під час масованого удару по Україні

Фото: Микола Тимченко

Унаслідок чергової масштабної російської ракетної та дронової атаки по Україні на даний час відомо про 4 загиблих і 92 поранених.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Facebook президента Володимира Зеленського.

"Зараз триває ліквідація наслідків чергового російського удару. Залучені всі необхідні служби. Понад 500 рятувальників ДСНС України, комунальні служби, енергетики, поліцейські.

Київ та область, Харків. На цей час відомо про 92 поранених. Усім надається допомога. На жаль, четверо людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким", наголосив Глава держави.

Президент також нагадав, що з 31 грудня російські загарбники застосували вже близько 170 "шахедів" і десятки ракет різних типів. Абсолютна більшість із них була спрямована по цивільних обʼєктах.

"Я дякую всім партнерам, які допомагають у зміцненні нашого повітряного щита. І очевидно, що це допомагає рятувати сотні життів щодня і щоночі, які були б забрані російським терором, якби не "петріоти" та інші захисні системи", підкреслив Зеленський.

Він також наголосив, що цього року Україна продовжить роботу з усіма у світі, "хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне".

"Держава-терорист повинна відчути наслідки того, що вона робить", – резюмував Президент.

Що відомо на цей час про постраждалих від російської масштабної атаки

Нагадаємо, що у ніч на 2 січня окупаційні війська запустили по Україні кілька десятків ударних дронів.

Загалом окупанти випустили по території України 35 ударних безпілотників: сили протиповітряної оборони знищили всі ворожі цілі.

Уже під ранок цього дня у Києві пролунала серія вибухів, працює ППО: росія запустила "Кинджали" та крилаті ракети.

Нагадаємо, що 2 січня, внаслідок масованої ворожої ракетної атаки по Києву та області загинуло троє та постраждало 38 людей. У самій столиці одна загибла, по області – двоє.

Окрім того, пізніше стало відомо про те, що рф завдала 4 ударів по центру міста. Унаслідок ракетних ударів  російської федерації 2 січня постраждали 41 людина, одна жінка – загинула.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: