fbpx
Сьогодні
17:26 02 Січ 2024

У Повітряних силах розповіли, скільки часу знадобиться рф на підготовку нового ракетного удару

English version here

На фото: Постраждалий будинок станом на ранок 13 грудня 2023 року, колишні вікна квартири Наталі Педаш — за головою поліцейського, який стоїть ліворуч/ Фото Миколи Тимченка

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що після удару по Україні 2 січня Росії для підготовки нової масованої атаки знадобиться кілька днів.

Про це полковник повідомив у ефірі телеканалу "Київ24", пише Рубрика.

Відповідаючи на запитання, чи зможе РФ повторити масштабний обстріл, бо з минулого такого удару минуло чотири дні, Ігнат зазначив:

"Для підготовки, я думаю, достатньо тих кількох днів. Спланувати, якщо у них є певні шаблони".

Речник ПС пояснив, що кожну ракету програмують — формують маршрут, де їй повернути праворуч, ліворуч, де піднятися і де вийти на удар, — це роблять відповідні спеціалісти.

"Питання у ракетах, скільки вони собі можуть дозволити випустити наступного разу. І чи зможуть поповнити цей запас", — вказав полковник.

Ігнат додав, що російські окупанти вже давно перейшли недоторканний запас ракет, і зараз продовжують це робити.

"Бачимо, що багато використовували ракет типу X повітряного базування. "Калібри" вони не використовують останнім часом, дуже мало", — підсумував речник Повітряних сил.

Раніше полковник розповів, що ракетна атака РФ по Україні 2 січня була "наймасштабнішою із застосуванням "Кинджалів".

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував, що сили ППО вранці 2 січня збили 10 з 10 ракет "Кинджал" і назвав це рекордом.

Як повідомляла Рубрика, 2 січня відбулася одна з наймасштабніших масованих ворожих ракетних атак по Україні, яка обійшлась російській федерації в близько 620 мільйонів доларів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: