fbpx
Сьогодні
16:15 02 Січ 2024

В ООН засудили чергову масовану ракетну атаку росіян по Україні

Фото: golosameriki.com

Гуманітарна координаторка Організації об'єднаних націй в Україні Деніз Браун засудила ракетну атаку російських військових по Києву та Харкову.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення на сайті ООН в Україні.

"Для народу України новий рік розпочався з втрат, болю та розпачу. Третій день поспіль через масштабні повітряні удари Російської Федерації гинуть люди, зокрема діти, і зазнають пошкоджень будинки та інша цивільна інфраструктура", – йдеться в заяві.

Як зазначила Браун, викликає тривогу те, що багато районів столиці України залишилися без світла та водопостачання саме тоді, коли очікується, що температура цього тижня знизиться майже до -20 градусів за Цельсієм. Крім того, унаслідок бойових дій без електроенергії також залишаються сотні тисяч людей на Донеччині.

"Від імені гуманітарної спільноти я ще раз підтверджую наші зобов'язання продовжувати підтримку народу України, який страждає від руйнувань, спричинених вторгненням Російської Федерації. І сьогодні я думками з родинами та друзями загиблих та поранених, а також з тими, хто непокоїться про тих, доля яких ще не відома", – наголосила Браун.

Організація Об'єднаних Націй знову нагадує Російській Федерації, що невибіркові удари та обстріли по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом, йдеться в заяві.

Нічна атака по Україні

2 січня, уночі, російські війська запустили по Україні 99 ракет різних типів, з них 72 ворожі повітряні цілі вдалося збити.

Тільки під час масованого ворожого удару по столиці сили та засоби протиповітряної оборони уразили всі ворожі БПЛА типу Shahed, понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 та 10 Х-47М2 "Кинджал".

Також окупанти випустили по території України 35 ударних безпілотників: сили протиповітряної оборони знищили всі ворожі цілі.

Після чергової масованої ракетної атаки російської федерацією України 2 січня, президент Литви Гітанас Науседа закликав західних партнерів негайного передати Україні більше систем ППО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: