fbpx
Сьогодні
08:59 01 Січ 2024

Ворог у новорічну ніч випустив по півдню України близько 60 "шахедів", понад 50 збиті, – Гуменюк

Фото: facebook.com/JointForcesCommandAFU

Війська РФ вночі атакували Україну "Шахедами". Сили протиповітряної оборони знищили кілька десятків ворожих дронів-камікадзе.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на керівника прес-центру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"За минулу добу російські окупанти в черговий раз атакували Україну, застосувавши 96 БпЛА типу "Shahed-136/131″. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 66 ударних БПЛА", – повідомили в Генштабі ЗСУ.

Також зазначається, у поточну добу загарбники знову завдали авіаційного удару, застосувавши 26 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131". Сили ППО збили 21 ворожий дрон.

"Шахеди" прямували між висотною забудовою та заходили на різні напрямки удару. Портова інфраструктура знову перебувала під загрозою. Сталося влучення на одному з таких об'єктів, спалахнула пожежа, але її вдалося швидко усунути", – заявила Гуменюк.

За її словами, через зону відповідальності Сил оборони півдня за ніч пролетіло близько 60 "Шахедів", і понад 50 із них було знищено.

"У всіх областях у зоні нашої відповідальності працювали ППО. Найбільше в Одеській області, понад 30 дронів було збито", – додала керівник прес-центру.

Гуменюк розповіла, що атака почалася в 23:30. Було влучання в один з об'єктів припортової інфраструктури Одещини. Здійнялася пожежа, але її вдалося швидко погасити. Люди не постраждали.

За її словами, протягом ночі на півдні майже 11 годин працювала система ППО. Шахеди збивали на Одещині, Херсонщині, Миколаївщині, Дніпропетровщині, Кіровоградщині і Вінниччині. Найбільше збитих дронів було на Одещині – близько 30.

Гуменюк пояснила, що навіть збитий ППО шахед залишається дуже небезпечним. Він уже в збитому стані, коли падає, створює потужну вибухову хвилю, яка руйнує об'єкти навколо.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: