fbpx
Сьогодні
10:32 01 Січ 2024

У новорічну ніч рф запустила по Україні рекордну кількість "шахедів", ППО знищила 87 дронів

English version here

фото: Сергій Наєв

У ніч на 1 січня росіяни запустили по Україні рекордну кількість ударних БПЛА типу "Шахед" − 90 штук, 87 з них вдалося збити.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на командувача Повітряних Сил ЗСУ Миколу Олещука та ПС у Telegram, Сили оборони півдня у Telegram

"У новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну кількість ударних БпЛА типу "Shahed". Атака здійснювалась хвилями із чотирьох напрямків: мис Чауда, Балаклава — Крим, Курськ, Приморсько-Ахтарськ — РФ", — йдеться у повідомленні.

Усього зафіксовано пуски 90 безпілотників "Shahed-136/131". Також військо РФ завдало удару:

  • чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині,
  • трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П та однією Х-59 з ТОТ Херсонської і Запорізької областей.
рф запустила по Україні рекордну кількість

Фото: Повітряні Сили ЗС України

У більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу по маршруту слідування безпілотників. Фактично, у всіх регіонах працювала протиповітряна оборона. Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил.

"У Новорічну ніч захисникам неба вдалось знищити рекордну кількість ворожих ударних БпЛА – 87 із 90 "Shahed-136/131", — йдеться у повідомленні.

Сили оборони півдня уточнили, що потужна масована дронова атака тривала протягом 11 годин.

На півдні України знищили 51 "Шахед": 28 − на Одещині, 14 − на Миколаївщині, 5 − на Вінниччині, 2 − на Дніпропетровщині та по 1 − на Херсонщині і Кіровоградщині.

"Усім велика подяка за бойову роботу! Рік тому у Новорічну ніч захисники неба знищили 45 "Шахедів". Сьогодні − 87! Тримаймо небо! Разом – до перемоги!"., – зазначив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: