fbpx
Сьогодні
19:18 31 Гру 2023

Patriot вже збив над Україною 15 російських "кинджалів", - Ігнат

Фото: Сергій Михальчук

Юрій Ігнат зазначив, що з 24 лютого 2022 року рф випустила по Україні понад 7500 різних ракет. Наразі системи протиповітряної оборони Patriot, які працюють в Україні, вже збили 15 російських ракет "Кинджал". Раніше в кремлі стверджували, що це неможливо.

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемаратону "Єдині новини", передає Рубрика.

Він зауважив, що Patriot здатен збивати балістику й аеробалістичні ракети.

"4 травня збили перший "не имеющий аналогов" "Кинджал" Х-47 — ракета М2. Отже, стартував відлік саме з цього часу. Потім було ще шість, ще шість, і зараз маємо вже 15 "кинджалів", збитих саме системою Patriot. Це дуже гарні для нас новини", — сказав Ігнат.

Проте він зауважив, що наразі Україна має недостатньо таких систем — лише кілька батарей.

"Кілька батарей – це недостатньо", – підкреслив військовий.

Крім того, він зазначив, що з початку повномасштабної війни Росія використовувала проти України понад 7500 ракет усіх типів.

Нагадаємо, раніше британська розвідка казала, що українські військовослужбовці навчилися перехоплювати російські аеробалістичні ракети "Кинджал", які росіяни називають "непереможними".

Ракета "Кинджал" — одна з шести "суперзброй", про які президент рф володимир путін оголосив у 2018 році. Вона мала відігравати важливу роль у майбутній військовій доктрині росії.

У війні проти України рф зарезервувала зброю для "високоцінних, добре захищених цілей".

Що відомо про запуск ракет "Кинджал" по Україні

Як відомо, літак МіГ-31К є носієм аеробалістичної ракети "Кинджал". Цю ракету важко збивати через її траєкторію руху.

До весни 2023 року Україна не могла збивати ворожі "Кинджали". Але у травні цього року сили ППО вперше знищили цю ракету за допомогою комплексу Patriot, який надали Україні партнери.

Також звечора 5 серпня та за ніч на 6 серпня російські загарбники масовано атакували територію України ракетами та ударними дронами: українська протиповітряна оборона "приземлила" 30 крилатих та 27 "Shahed-136/131. Тоді ворог запустив три аеробалістичні ракети Х-47 "Кинджал".

Окрім того, 14 грудня під час однієї з чотирьох ракетних атак країни у Києві протиповітряна оборона збила одну аеробалістичну ракету Х-47М Кинджал.

Станом на серпень сили української ППО загалом збили 13 аеробалістичних ракет "Кинджал", понад 20 балістичних ракет "Іскандер" та С-400, якими росія обстрілює територію України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: