fbpx
Сьогодні
21:42 29 Гру 2023

Україна та ще 30 країн подали запит на проведення екстреного засідання Радбезу ООН через масовану атаку рф

English version here

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: Facebook Dmytro Kuleba

Україна та ще 30 країн хочуть скликати екстрене засідання Ради Безпеки ООН після масованого удару росії по цивільних обʼєктах у низці українських регіонів 29 грудня.

Про це повідомив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Рубрика.

«Україна разом із трьома десятками держав-членів ООН звернулася до Еквадорського Головування із запитом на скликання екстреного засідання РБ ООН щодо ракетної та дронової атаки росії, яка призвела до великої кількості цивільних жертв і руйнувань цивільної інфраструктури», — наголосив глава української дипломатії. 

Варто зазначити, що раніше Кулеба у бомбосховищі провів розмову з високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем. На тлі масованої атаки рф вони погодилися активізувати зусилля для посилення української ППО.

Крім того, Британія анонсувала термінове постачання ракет до систем протиповітряної оборони України після масованого ракетного удару РФ.

Масована атака рф на Україну

Російські терористи з ночі атакували Україну ракетами та дронами-камікадзе. Вибухи пролунали у низці регіонів: Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Одесі, Сумській та Черкаській областях.

У столиці працювала ППО. Стало відомо про падіння уламків у Подільському та Святошинському районах столиці. У Києві кількість загиблих унаслідок повітряної атаки російських загарбників зросла до сімох осіб.

Також відомо, що по Харкову вдарили ракетами. У місті нарахували 22 вибухи під час масованої атаки. Наразі відомо, що у Харкові внаслідок ракетного удару 29 грудня троє людей загинули та ще 11 поранено.

Окрім того, повторні вибухи також пролунали у Львові зранку 29 грудня. Є влучання у житловий будинок.

Через ракетну атаку ворога у Львові загинула людина. Також наразі відомо про вісьмох поранених.

У Дніпрі ворожий обстріл пошкодив пологовий будинок, є загиблі й пораненіГорів один з торговельних центрів міста.

До того ж, вночі 29 грудня вкотре атакували південь України дронами-камікадзе Shahed. Унаслідок обстрілу є влучення в об'єкт інфраструктури в Одеському районі, а також в Одесі уламками збитого безпілотника пошкоджено багатоповерхівку. Тоді ворог випустив 22 "шахеди", 18 з яких були збиті.

Зазначимо, що Одесі внаслідок ракетної атаки рф двоє загиблих й багато поранених.

Пізніше повідомили, що в Одесі під час масованого обстрілу України 29 грудня ворог атакував ще один будинок – триповерхівку. Під її завалами знайшли ще одне тіло загиблого.

Вранці росія атакувала ще одне місто – Запоріжжя. Під ударом опинилися підприємства, багатоповерхівки й приватний будинок. Загинуло двоє людей, є постраждалі. Також ще під завалами будівель можуть бути люди.

Загалом у ніч на 29 грудня російські окупанти випустили по Україні 158 ракет та дронів-камікадзе. Протиповітряна оборона України збила понад 100 ворожих цілей.

Цю атаку назвали одним із наймасованіших повітряних ударів по території України.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що росія била "майже всім, що має у своєму арсеналі": "кинджали", С-300, крилаті ракети, БпЛА, стратегічні бомбардувальники запускали Х-101/Х-505.

Наразі відомо про 30 загиблих та понад 160 поранених внаслідок ранкового масованого удару Росії по Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: