fbpx
Сьогодні
22:44 29 Гру 2023

У Празі зміниться робота центрів допомоги біженцям: як працюватиме це рішення

Фото: https://proukrainu.blesk.cz/

З 1 січня 2024 року Центри допомоги українським біженцям у Празі працюватимуть інакше. Крім того, частина таких організацій закриються найближчим часом.

Як зміниться робота найбільших центрів для українців у 2024 році розповідає Рубрика, посилаючись на proukrainu.blesk.cz.

У чому проблема?

Із початку війни у Чехії відкрили кілька центрів допомоги українцям. У Празі найбільші організації – Nusle, MRIYA та "Світло". Ці центри об'єднали спільноту українців. Люди приходять за певними послугами чи допомогою, також – волонтерити чи організовувати різні заходи.

Яке рішення?

У 2024 році ці центри для біженців у Празі працюватимуть із деякими змінами.

"У зв'язку із тим, що багато центрів допомоги біженцям до кінця 2023 року або в перших місяцях 2024 року закривається, передбачається збільшення кількості відвідувачів Центру Nusle. Тому ми плануємо підсилити роботу нашого інфоцентру, на який буде найбільше навантаження", – розповіла виданню Галина Андрейців, засновниця ГО "Празький Майдан" та виконавча директорка УЦН.

Як це працює?

Український центр Nusle (Táborska 500/30, Praha 4 Nusle) в 2024 році працюватиме у будні дні з 10:00-18:00.

Молодіжний простір ХАБ Nusle, який нещодавно відкрили, працюватиме з понеділка до п'ятниці, з 11:00 до 19:00, та в суботу з 11:00 до 15:00. У центрі планують залучати цікавих лекторів і викладачів, проводити адаптаційно-інтеграційні заходи та консультації.

"Хочемо також мати можливість запропонувати більше годин роботи з психотерапевтом для вразливої категорії дітей підліткового віку", – додали у Nusle.

Центр допомоги й підтримки MRIYA (Novákových 1954/20A, 180 00 Praha 8-Palmovka) продовжить роботу в 2024 року з деякими змінами. Додаткову інформацію опублікують на сайті організації та на її сторінках у соцмережах.

Графік роботи найближчим часом буде такий:

  • з 25 грудня до 7 січня – центр не працює;
  • з 8 січня 2024 року – центр працюватиме за оновленим графіком.

Громадський центр "Світло" переїде в інше приміщення будівлі Скаутського інституту на Староміській площі (Staroměstské nám. 1/4, 110 00 Staré Město). Там надаватимуть такі послуги: інформаційну підтримку; психологічну, курси чеської та англійської мов, дитячий куток та творчі майстерні для дітей.

Графік роботи: у будні з 10:00 до 19:00.

Раніше Рубрика повідомляла, що Президент Чеської Республіки Петр Павел підписав Закон, який стосується продовження статусу захисту українських біженців та водночас робить складнішими умови перебування, а також згадує можливість повернення українців на Батьківщину.

Станом на жовтень повідомлялось, що у Чехії перебувають 359 тисяч біженців із України, з яких близько 115 тисяч легально влаштувались на роботу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: