fbpx
Сьогодні
14:43 28 Гру 2023

В Україні виявили ще трьох інфікованих субваріантом COVID-19 "Пірола"

Упродовж минулого тижня в Україні зафіксували три випадки інфікування субваріантом коронавірусу "Пірола".

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пише Рубрика.

Двоє хворих – з Вінницької області, один – з Кропивницького.

За його словами, усі захворілі – жінки, старші 50 років.

Перший лабораторно підтверджений випадок нового підвиду COVID-штаму Омікрон під назвою "Пірола" виявили на Рівненщині 7 листопада.

На нього захворів 20-річний чоловік.

Як і тоді, ці випадки "Піроли" вдалося розпізнати завдяки секвенуванню – лабораторному дослідженню, що дозволяє генетично розшифрувати вірус і виявити, які мутації відбулися у його геномі.

"Зараз територією України циркулює 17 штамів вірусу SARS-CoV-2 – це різні субваріанти штаму "Омікрон".

За ними ведеться епідеміологічне спостереження як на рівні України, так і в усьому світі.

У кожного субваріанту є певні особливості, але за клінічними симптомами це або середній, або легкий перебіг захворювання", – зазначив Ігор Кузін.

Загалом за минулий тиждень в Україні зареєстровано майже 9 тисяч випадків COVID-19. Коронавірус забрав життя 43 українців – усі вони були старші 30 років.

У міністерстві нагадують, що вакцинація є єдиним способом набути імунітет, а в разі захворювання перенести його легше й знизити рівень ускладнень під час хвороби.

"Пункти щеплення в країні забезпечені безоплатною вакциною проти COVID-19, тому людям, які пропустили щеплення, або особам з групи ризику важкого перебігу захворювання необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем та вакцинуватися", – каже Кузін.

Як повідомлялось, останнім часом в Україні значно зросла кількість хворих на коронавірусну інфекцію. Про запровадження карантинних обмежень в Чернівецькій області поки що мова не йде.

Нагадаємо, раніше Кузін повідомляв, що у трьох областях України кількість хворих уже перевищила епідемічний поріг, через що їм загрожує запровадження карантину.

Як повідомляла Рубрика, на всій території України з 1 липня 2023 року скасований карантин, який був встановлений з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Окрім того, в Україну доставили більше ніж 200 тисяч доз "омікронспецифічної" вакцини проти коронавірусу SARS-CoV-2, яка являється оновленою версією вакцини Comirnaty від американської компанії Pfizer.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: