fbpx
Сьогодні
20:45 28 Гру 2023

Стійкість зараз визначить, чого очікувати від 2024 року: Зеленський про російську агресію

Фото: Офіс Президента

Визначальним чинником у тому, чого очікувати від 2024 року стане стійкість та результативність України у війні з російськими окупантами зараз.

Про це пише Рубрика, посилаючись на вечірнє звернення Глави української держави.

Зеленський розповів, що провів селектор. Зокрема обговорили результати в захисті від колаборантів та навідників.

"Доповіді МВС і СБУ: є хороші результати в захисті від колаборантів та навідників, в протидії злочинності", зазначив український лідер.

У ході селектора також обговорювалася внутрішня ситуація, зокрема ліквідація наслідків російських обстрілів Херсона та області, а також Запорізької області.

Президент наголосив, що вдячний кожному рятувальнику, лікарю та поліцейському.

Окрім того, говорили про експортний коридор у Чорному морі.

"Робота нашого експортного коридору в Чорному морі: вже понад 12 мільйонів тонн вантажів. Особливо вагомі результати за грудень, і це відчувається на рівні всієї нашої економіки", підкреслив Зеленський.

Звичайно, як зауважив Президент, були сьогодні й доповіді по фронту – Харківська область, Донбас, Запорізька область, лівий берег Херсона. 

"Стійкість зараз, сила зараз, результати зараз визначають, як пройде ця зима повномасштабної війни й що очікуватимемо від наступного року", – додав президент.

Військові досягнення України у цьому році

Влітку 2023 року українські військові розпочали контрнаступ на півдні та сході нашої країни. ЗСУ вдалося звільнити понад десяток населених пунктів у Запорізькій та Донецькій областях. Але головної мети – просування до Азовського моря – не вдалося досягнути.

Згодом головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, що сподівання на швидкий успіх не справдились, а війна натомість зараз переходить на новий етап. Військові називають його "позиційною" війною статичного та виснажливого бою.

На сьогодні українські військові здебільшого перебувають в активній обороні і за можливості атакують. Зокрема, у районі Бахмута та у Запорізькій області.

Нещодавно стало відомо, що українські воїни відбили в окупантів один з териконів у районі Горлівки Донецької області. Також бійцям вдалося захопити позиції противника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: