fbpx
Сьогодні
09:59 26 Гру 2023

У Генштабі ЗСУ спростували фейк про "108 загиблих військових" поблизу Авдіївки

Фото: УНІАН

Генштаб Збройних сил України спростував інформацію про те, що на Авдіївському напрямку в Донецькій області нібито 108 загиблих українських військових в одній із бригад, яку опублікували в соцмережах.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Генштаб ЗСУ, Телеграм Дениса Казанського.

Як повідомляють, 25 грудня у Мережі почали поширювати скриншот допису політолога Віталія Бали. У ньому він стверджував, що в одній із бригад біля Авдіївки нібито вирішили "відпустити захисників і захисниць на сім днів додому на різдвяні свята". У дописі мова йде про "108 бійців".

Бала заявив, що вони нібито "не доїхали до родин на свята" і "сім'ям прийде горе".

Згодом Генштаб ці дані заперечив, закликавши перевіряти інформацію перед оприлюдненням.

"Інформація в соцмережах про начебто 108 загиблих в одній із бригад на Авдіївському напрямку напередодні Різдва — фейк", — наголосили військові.

Скріншот

Як розповіли у військовому командуванні,протягом минулої доби Сили оборони продовжують стримувати російські війська на Авдіївському напрямку, окупанти не полишають спроб оточити місто.

Окрім того, авіація Сил оборони завдала ударів по 4 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили;

  • 4 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки,
  • 2 склади боєприпасів,
  • 3 зенітно-ракетних комплекси ворога.

Загалом минулої доби воїни ЗСУ ліквідували ще 1010 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить приблизно 354 960 військових. Крім того, захисники знищили 22 танки, 37 ББМ та ворожий корабель.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: