fbpx
Сьогодні
08:30 26 Гру 2023

Росія атакувала країну вночі 19 БпЛА: сили ППО знищили більшу частину ворожих "Шахедів"

Фото: Телеграм / Сергій Наєв

Звечора 25 грудня та вночі 26 грудня російські загарбники запустили по низці регіонів країни 19 "Шахедів": українська протиповітряна оборона "приземлила" 13 ворожих безпілотників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Повітряних сил ЗСУ.

Як розповіли повітряники, загалом зафіксували пуски 19 "Шахедів" із районів:

  • Балаклава – Крим,
  • Приморсько-Ахтарсь – рф.

"Із 18.30 25 грудня по 03.00 26 грудня 2023 року противник атакував з південно-східного напрямку ударними БпЛА типу "Shahed", зазначили у повідомленні.

Окрім того, військові додали, що в результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 13 ударних БпЛА "Shahed-136/131" у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Хмельницької областей.

Також, близько 02.30 26 грудня тактична авіація Повітряних Сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту рф "Новочеркаськ" у районі Феодосії.

За даними каналу "Кримський вітер", цей корабель привіз з Ірану дрони-камікадзе Shahed, якими окупанти б'ють по Україні. Пізніше про це написали і в Telegram-каналі Повітряних сил ЗСУ.

"Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук подякував пілотам Повітряних Сил та всім причетним за знищення ВДК "Новочеркаськ". Подейкують "шахеди" перевозив", – зазначили там.

Своєю чергою Олещук подякував пілотам Повітряних сил та усім причетним за філігранну роботу.

"Флоту на росії стає все менше! Цього разу услід за флагманом ЧФ рф – крейсером "Москва", прямує великий десантний корабель "Новочеркаськ", – написав Олещук.

Нагадаємо, що Сили протиповітряної оборони відбили атаку дронів, яку російські війська розпочали просто на Святвечір. Уже в ніч на Різдво, 25 грудня, українські захисники збили в небі 29 ворожих БПЛА типу Shahed-136/131.

Також зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил також знищено два ворожі літаки: один Су-34 – у Донецькій області (про який повідомляли увечері) та один Су-30СМ – над акваторією Чорного моря.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: