fbpx
Сьогодні
18:32 26 Гру 2023

Кулеба заявив, що Україна всіляко уникатиме втягування у передвиборчі перегони в США

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото: Facebook Dmytro Kuleba

Україна буде всіляко уникати будь-яких речей, які втягуватимуть чи використовуватимуть її у передвиборчих перегонах у Сполучених Штатах.

Про це в етері телемарафону сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Рубрика.

"Ми цілком усвідомлюємо ризики і … до завершення виборів президента США, чим би вони не завершилися, будемо всіляко уникати будь-яких речей, звідки б вони не йшли, які втягуватимуть чи використовуватимуть нас у передвиборчих перегонах. Мета цієї стратегії полягає саме в тому, щоб зберегти двопартійну підтримку", — сказав він.

Щодо пакета допомоги, яку зараз обговорюють американські законодавці, то за словами міністра, Україна має бути готова до того, що будь-яке внутрішньополітичне питання (як от про кордон з Мексикою, — ред.), важливе для результатів виборів, переважуватиме будь-яке зовнішньополітичне питання щодо будь-якої частини світу.

"Безпека кордону, безпритульні на вулицях, вивезення сміття, екологія, енергетика — виходять у суперпріоритет, бо політики боротимуться за голоси виборців. Як саме в цьому контексті зберігати Україну в топпріоритетах – це задача. Нема нічого поганого в тому, щоб протягом року про Україну говорили в США. Головне – щоб говорили правильні речі, які підсилюють Україну і Америку", — сказав Кулеба.

Що відомо про вибори у США

В листопаді 2022 року, колишній президент США Дональд Трамп заявив про готовність взяти участь у наступних президентських виборах від Республіканської партії, які мають відбутися у 2024 році. Його помічники повідомляли, що він вже подав документи.

25 квітня чинний президент США Джо Байден заявив, що збирається переобратися на другий термін у 2024 році.

20 грудня Верховний суд штату Колорадо ухвалив історичне рішення, яке може докорінно змінити хід президентської кампанії у США. Судді штату заборонили Дональду Трампу брати участь у виборах на території Колорадо, фактично визнавши його заколотником за події 2020 року. Тоді Трамп підбурював прихильників до штурму Капітолія і вимагав перегляду результатів голосування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: