fbpx
Сьогодні
15:46 23 Гру 2023

Україні вдалося передати посилки та листи військовополоненим й повернути з полону рф чотирьох людей

Фото: Телеграм / омбудсман Лубінець Дмитро

Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець, пише Рубрика.

Український омбудсмен зазначив, що передача посилок та листів для українських військових проведена за участі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які централізовано закупили теплі речі, взуття та речі особистої гігієни.

повернення полонених та передача посилок

Фото: Телеграм / омбудсман Лубінець Дмитро

"Крім того, завдяки взаємним гуманітарним домовленостям вдалося повернути до України чотирьох громадян України. Своєю чергою, Україна посприяла тому, щоб до Росії виїхали громадяни для возз'єднання родини", — зазначив Лубінець.

повернення полонених та передача посилок

Фото: Телеграм / омбудсман Лубінець Дмитро

повернення полонених та передача посилок

Фото: Телеграм / омбудсман Лубінець Дмитро

Нагадаємо, що 22 грудня Україна повернула тіла ще 66 загиблих українських військовослужбовців із тимчасово окупованих територій України.

Що відомо про обмін військовополонених України з росією

Як зазначали 17 листопада у Мінреінтеграції, що у полоні опинилися 4337 українців — це та кількість, яку вдалося встановити. Тобто це 3574 військових та 763 цивільних. З них 1953 — звільнені з полону.

Нагадаємо, що востаннє обмін полоненими відбувся 7 серпня. Тоді Україна повернула з російського полону ще 22 захисників. Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що це був 48-й обмін, який вдалося провести. Після того нові обміни не відбувалися.

Наразі додому з полону повернулися 2598 українців.

Також слід зазначити, що в Україні місця утримання російських військовополонених переповнені.

У Координаційний штаб в кінці листопада повідомили, що рф призупинила обміни полоненими, щоб вплинути на українське суспільство.

Окрім того, раніше омбудсмен Дмитро Лубінець зазначив, що чимало російських полонених хочуть повернутися додому, однак Росія ігнорує їх прохання і відмовляєте від обміну з Україною.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: