fbpx
Сьогодні
16:59 23 Гру 2023

У секторі Гази під час бойових дій загинули 136 співробітників ООН, – Гутерреш

Фото: Jalaa Marey

У секторі Гази під час 75 днів бойових дій загинуло 136 співробітників ООН.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.

 «136 наших колег у Газі загинули за 75 днів – такого ми ніколи не бачили в історії ООН. Більшість нашого персоналу були вигнані зі своїх домівок», – написав він.

Гутерреш також віддав належне їм і тисячам гуманітарних працівників, які ризикують своїм життям, підтримуючи мирних жителів Гази.

Як повідомлялося, Рада безпеки ООН у п'ятницю після багатоденних консультацій ухвалила запропоновану ОАЕ резолюцію щодо ситуації в Газі. Документ засновує посаду старшого гуманітарного координатора з відновлення, на якого будуть покладені функції з перевірки всіх гумвантажів, що направляються до анклаву.

Резолюція вимагає, щоб координатор, призначений генеральним секретарем ООН, «оперативно створив механізм Організації Об'єднаних Націй для прискорення спрямування вантажів гуманітарної допомоги до Гази через держави, які не є сторонами конфлікту».

Операція Ізраїлю у Секторі Газа

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня, палестинське терористичне угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю. Разом з тим бойовики прорвалися на ізраїльську територію. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Терористам вдалося захопити низку населених пунктів, але вже за кілька днів армія Ізраїлю повернула під контроль 100% території.

Ізраїль оголосив про "стан війни" та початок контртерористичної операції "Залізні мечі" і завдає ударів по об'єктах на території сектора Гази. Було вражено 200 таких об'єктів.

За даними ЗМІ, це сталося після того, як переговори між Ізраїлем та ХАМАС про звільнення заручників зайшли в глухий кут.

Спікер армії оборони Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що сили ЦАХАЛу повністю оточили місто Газа, при цьому про припинення вогню не йдеться.

Нещодавно Армія оборони Ізраїлю спільно з Ізраїльським космічним агентством ліквідували командира батальйону ХАМАСу "Сабра Тель аль-Хава" в ході наступальних операцій в секторі Гази.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: