fbpx
Сьогодні
13:59 20 Гру 2023

Український Парламент поповнився новим народним депутатом: що відомо

20 грудня у Верховній Раді склав присягу народного депутата Михайло Соколов та увійшов до фракції "Батьківщина".

Про це пише Рубрика, посилаючись на повідомлення народної депутатки від партії "Євросолідарність" Ірини Геращенко.

Як раніше повідомляла нардепка, 24 листопада народний депутат від партії "Батьківщина" Віталій Данилов, 16 номер у партійному списку, написав заяву на складання повноважень.

"Нардеп Віталій Данилов від «Батьківщини» написав заяву про складання депутатських повноважень… Вже завтра регламентний розгляне заяву, а парламент може оперативно достроково припинити повноваження пана Данілова", – написала Геращенко.

На той момент причини такого рішення були невідомі. Рух "ЧЕСНО" називав Михайла Соколова недобропорядним кандидатом та фігурантом антикорупційних розслідувань

Наступним у виборчому списку "Батьківщини" кандидатом, який міг увійти до Парламенту, був Михайло Соколов, який вже був депутатом Верховної Ради VI скликання.

"Михайло Соколов склав присягу народного депутата України. Він увійшов до парламенту замість депутата Данілова, який довчасно склав мандат.

Депутат Соколов увійшов до фракції "Батьківщина", написала Геращенко пізніше.

Зауважимо, що Данілов в 2019 році він пройшов до Верховної Ради по загальному округу, тому замість нього зайде наступний колега по списку. За даними ЗМІ Соколов до 2019 року очолював Миколаївську обласну організацію партії "Батьківщина".

Довідка

8 грудня Верховна Рада достроково припинила повноваження трьох народних депутатів: Максима Єфімова, Дмитра Шпенова та Віталія Данілова.

На початку грудня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що кількість народних депутатів, які бажають достроково скласти свої повноваження, доволі велика.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: