fbpx
Сьогодні
22:40 17 Гру 2023

За фактом виявлення "прослушки" в кабінеті Залужного СБУ відкрила провадження

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це повідомляє у своєму коментарі пресслужба СБУ, пише Рубрика.

"Провадження відкрито за статтею 359 ч.2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України", – йдеться у повідомленні.

У СБУ наголосили, що техніку виявили не безпосередньо у кабінеті Валерія Залужного, а у одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватися ним для роботи.

За попередніми даними, виявлений пристрій перебував у неробочому стані.

Будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявили.

Даний технічний пристрій буде передано на експертизу.

Співробітники СБУ вживають усіх передбачених законом заходів для розслідування даного правопорушення.

Як повідомлялося, у неділю 17 грудня низка українських ЗМІ повідомили, що у кабінеті головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного виявили прослуховуючий пристрій.

Нагадаємо, днями німецьке видання Welt повідомляло, що Залужний планує контрнаступ у 2024 році. А зараз, за даними видання, українські війська накопичують для цього потрібні сили.

Крім того, у листопаді Залужний написав статтю та дав інтерв'ю західним виданням, де розповів про свої помилки, ризики позиційної окопної війни та про те, що необхідно для перемоги над Росією.

Після цього в інформаційному просторі почали поширюватися чутки про нібито розбіжності між Залужним та президентом Володимиром Зеленським.

Були навіть чутки про те, що Зеленський хоче звільнити Залужного з посади головнокомандувача.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк 30 листопада запевнив, що в Україні немає конфлікту між президентом Володимиром Зеленським і головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Окрім того, днями міністр оборони України Рустем Умєров поставив крапку у цьому питанні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: