fbpx
Сьогодні
12:35 16 Гру 2023

Гроші на ЗСУ: мешканці Києва вчергове вийшли на мітинг під будівлю КМДА - фоторепортаж

16 грудня, у Києві під будівлею КМДА вчергове проходить акція протесту. Активісти сьогодні вимагають у влади спрямувати бюджетні кошти на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє кореспондент Рубрики.

Зауважимо, що напередодні у соцмережах закликали прийти на акцію 16 грудня до КМДА.

"Поспілкуємось як пройшло голосування за бюджет м.Києва на 2024. На цій акції обговоримо подальші дії під час того як депутати будуть на канікулах.

Нагадуємо, що наш рух не залежить від жодної політичної сили! Ми не виступаємо за чи проти будь-яких політичних сил. Ми не викрикуємо "владу геть". Вітаються кричалки – "Прозорий бюджет"", зазначили активісти.

Вони запевнили, що у разі оголошення повітряної тривоги повідомлять час початок акції. 

Напередодні, 14 грудня під час ухвалення бюджету Києва на 2024 рік під стінами КМДА також сотні громадян вийшли на акцію "Гроші на ЗСУ". Люди намагалися змусити владу виділити більше грошей на армію, а не на дороги.

Голова столиці Віталій Кличко вніс поправку та виділив додаткові гроші на ЗСУ.

"Сьогодні Київрада ухвалить зміни до міського бюджету-2023 року, де, зокрема, в рамках передбачених бюджетних коштів (нагадаю, майже 7 млрд гривень на цей рік) виділимо ще близько 600 мільйонів на підтримку наших захисників та захисниць – Збройних сил України", написав він у Телеграм.

Варто нагадати, що акції відбувалися під стінами Київради й раніше – з початку осені. Протестувальники вимагали закласти в бюджет на наступний рік більше коштів на потреби військових.

Відмітимо, що у ЗМІ постійно з'являється інформація про недоцільне використання бюджету, що викликає обурення у містян.

Раніше ж Кличко повідомляв, що на програму "Захисник Києва" в бюджеті на 2024 рік закладений 1 млрд грн. Кличко скаржився, що парламент "позбавив столицю та інші міста й селища можливості допомагати ЗСУ, забравши військовий ПДФО".

Як відомо, такий мітинг проходить вже вдруге. Зазначають, що цього року така акція протесту є останньою. Наступна має відбутися 3 лютого 2024 року.

Подібні акції з вимогою до місцевої влади спрямувати більше коштів на армію проходять і в інших містах України, наприклад у Львові, Тернополі та Одесі.

Так, раніше на день міста в Одесі біля будівлі мерії зібрались люди з плакатами та вимагали скасувати тендери на реконструкцію Київського райсуду та Театру юного глядача за гроші міського бюджету та передати їх на ЗСУ.

Фото: власного кореспондента Рубрики Миколи Тимченка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: