fbpx
Сьогодні
12:00 15 Гру 2023

Внаслідок негоди на Харківщині впали опори енергомереж: у деяких населених пунктах уже три доби немає світла

Фото: Харківобленерго

У Харківській області 14 грудня циклон приніс сніг, мокрий сніг, крижаний дощ. На дорогах утворилася ожеледиця.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Суспільне.

Через крижаний дощ на Харківщині 14 грудня фіксували обмерзання електромереж, повідомили у пресслужбі "Харківобленерго":

"Енергетики зазначають, що подібне природне явище дуже неприємне для електромереж. Відключення через обледеніння усувати важко, адже страждають не тільки проводи, а й опори, які руйнуються не витримуючи навантаження".

Внаслідок негоди на Харківщині

Фото: Харківобленерго

Внаслідок негоди на ранок 15 грудня понад 43 тис. абонентів без світла, повідомив керівник ОВА Синєгубов. За його даними, понад 43 тис. абонентів на Ізюмщині, Лозівщині, Вовчанщині та Чугуївщині поки без світла, роботи з відновлення тривають. Через негоду сталася аварія в енергосистемі, повідомив міський голова Ігор Терехов. За його словами, частина міста могла лишитися без опалення, котельні перевели на альтернативні джерела живлення. На ранок 15 грудня усі котельні працюють у звичному режимі.

Рятувальників шість разів залучали для допомоги у забезпечені дорожнього руху під час негоди, повідомили у ДСНС Харківщини. Потрібна була допомога водіям легкових авто, а також швидкій. Рятувальники прибрали п'ять повалених на дороги та лінії електропередач дерев.

Внаслідок негоди на Харківщині

Яка ситуація в громадах

У Лозівській громаді внаслідок негоди зафіксували намерзання від двох до п'яти сантиментів льоду на дротах енергомереж, понад 150 дерев у місті поламані, розказав Суспільне Харків заступник Лозівського міського голови Денис Петренко.

Він характеризує ситуацію в громаді як складну.

"Всю ніч працювали комунальні служби щодо прочищення доріг від гілок. Лозова частково без світла", — сказав Петренко.

Близнюківська громада: є населені пункти, де три доби немає світла. За словами секретаря Близнюківської селищної ради Сергія Володченка, на ранок 15 грудня 31 село лишається без світла, 122 підстанції не працюють, 2906 абонентів без електропостачання.

"За три доби 270 електроопор пошкоджені, вони впали. Лише за останню ніч впало 100 опор. У деяких населених пунктах вже три доби немає світла у Серафимівці, Рижовому, Дуніному, Валер'янівці, Острівщині, Степовому, Водолазькому, Катеринівці. Працюють додаткові бригади енергетиків, залучені з інших районів. Зараз ускладнює виконання усіх завдань ще ситуація на дорогах. Бо не всюди може проїхати навіть спецтехніка. Зараз виїжджає їхня техніка з опорами, а за ними виїжджає техніка наша посипає дорогу, бо не вистачає транспорту і в автодорі. Ніяких термінів поки не дають", — сказав Володченко.

Великобурлуцька громада частково знеструмлена: фіксують обриви проводів. За даними громади, через крижаний дощ відбулось обледеніння на лініях електропередач напругою 0,4-10 кВ, що своєю чергою призвело до обривів проводів. Також обриви виникли внаслідок повалення обледенілих дерев.

"Станом на 11 годину 15 грудня без електропостачання залишаються мешканці частини селища Великий Бурлук, с. Середній Бурлук, с. Шевченкове, с. Малий Бурлук. Аварійно-відновлювальні бригади працюють над відновленням пошкоджених електричних мереж", — сказано у повідомленні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: