fbpx
Сьогодні
18:25 14 Гру 2023

Президент України прибув з неанонсованим візитом до Німеччини

English version here

Фото: Офіс Президента

14 грудня, президент України Володимир Зеленський прибув до Німеччини з неоголошеним візитом.

Про це заявили в німецькій поліції, пише Рубрика.

Як повідомив речник поліції Франкфурта, президент України приземлився у Франкфуртському аеропорту, після чого його супроводили правоохоронці на зустріч у районі Рейн-Майн. У всьому регіоні вжито підвищених заходів безпеки, перекрито низку доріг.

Після прибуття Володимир Зеленський попрямував до Вісбадена, де розташований американський штаб військової допомоги Україні.

Точні передумови перебування українського лідера в Німеччині невідомі.

Зазначимо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц разом з іншими європейськими лідерами наразі перебуває в Брюсселі на Саміті лідерів ЄС.

Нагадаємо, що з минулого тижня голова держави перебуває в закордонних поїздках, зокрема в Аргентині, США та Норвегії.

Раніше стало відомо, що Зеленський хотів бути особисто присутнім на саміті ЄС в Брюсселі, де розглядають питання вступу України в ЄС та довгострокової фінансової підтримки.

За словами двох європейських дипломатів, на зустрічі представників країн ЄС кілька послів висловили застереження щодо запрошення Зеленського на саміт.

Вони побоювалися, що присутність українського президента може викликати антагонізм у прем'єра Угорщини Віктора Орбана і зробить позицію угорця щодо України ще більш непоступливою.

Як ми писали, президент України Володимир Зеленський виступив перед лідерами ЄС по відеозв'язку.

Глава держави вважає, що важливо, щоб Європа сьогодні не впала в нерішучість і не зрадила віру народу. У разі нерішучості лідерів Євросоюзу результати саміту ЄС будуть перемогою владіміра путіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: