fbpx
Сьогодні
22:42 13 Гру 2023

Рішення для перемоги: Чехія закупить боєприпаси до гранатометів РПГ-7, що необхідні для навчання ЗСУ

Фото: České noviny

Чехія закупить боєприпаси для протитанкової зброї РПГ-7 у збройової компанії STV Group на суму до 2,5 млрд крон (110, 1 млн доларів).

Про це заявив представник Міноборони Чехії Давид Полак, повідомляє Рубрика, посилаючись на České noviny.

У чому проблема?

Чехія є одним із головних союзників України, який підтримав нашу країну на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. Протягом війни Прага надає нам не лише гуманітарну, але й військову допомогу, яка вкрай важлива для українських оборонців на фронті.

Загальна сума всієї військової допомоги Україні з боку Чехії протягом повномасштабної російської агресії перевищує 6 млрд крон (241,5 млн євро). До неї увійшли сучасна й радянська техніка та боєприпаси.

Яке рішення?

Як зазначив Давид Полак, завдяки покупці боєприпасів наступного року стане можливою підготовка українських військових на території Чехії.

Постачальником боєприпасів є компанія STV Group, яка є прямим виробником у Чехії.

Як це працює?

Поповнення боєкомплекту до протитанкової зброї РПГ-7 відбувається відповідно до внутрішнього регламенту бойової діяльності під час оперативного розгортання військ армії Чехії та підготовки військ на чотирирічний термін періоду навчання.

Нагадаємо, у вересні Чехія домовилася з Данією та Нідерландами про постачання чеської військової допомоги в Україну за їхньої фінансової підтримки.

Також повідомлялось, що Данія та Чехія передадуть українським Збройним силам бойові машини піхоти, танки, важке озброєння та інші види озброєння з заводів та складів у Чехії.

Окрім того, Чеська Республіка передасть Україні ліцензію на виробництво штурмових гвинтівок CZ BREN 2, а також допоможе налагодити в Україні виробництво боєприпасів до них.

Ми вже писали про ініціативу "Подарунок для Путіна". Вона відома тим, що збирала кошти на модернізований T-72 для України вартістю 30 млн крон, який назвали "Томашем" на честь першого президента Чехословаччини.

Як писала Рубрика, чеська ініціатива "Подарунок для Путіна" (Dárek pro Putina) анонсувала про фінальний етап збирання 15 мобільних комплексів протиповітряної оборони Victor для України.

Окрім того чеським активістам вдалося зібрати кошти на РСЗВ для України.

18 листопада ГО "Подарунок Путіну" запустила новий збір для України, присвячений 34-й річниці Оксамитової революції. Кошти підуть на закупівлю гелікоптера Sikorsky UH-60 Black Hawk.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: