fbpx
Сьогодні
19:25 13 Гру 2023

Латвія ініціювала створення коаліції дронів задля підтримки України

English version here

Фото: Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров уперше зустрівся у Києві зі своїм латвійським колегою, Міністром оборони Латвії Андрісом Спрудсом.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міноборони України.

Під час зустрічі Андріс Спрудс ініціював створення коаліції дронів та підтвердив, що Латвія готова продовжувати й поглиблювати співпрацю, шукати нових партнерів.

«Розвиток технологій, зокрема таких, що убезпечують життя солдатів, є ключовим напрямом нашої роботи», – сказав міністр оборони Латвії.

Латвія ініціювала створення коаліції дронів

Фото: Міноборони

Тому, за його словами, Коаліція дронів, технології для розвитку дронів, є важливими, аби просунутись у порятунку життів військових та наближенні перемоги України в цілому.

Під час зустрічі сторони також обговорили потенційне розширення програм підготовки українських військових латвійськими інструкторами. Український та латвійський міністри також обговорили євроатлантичні перспективи України у контексті наступного Саміту НАТО у Вашингтоні.

«Вдячний Латвії за непохитну політичну підтримку інтеграції нашої Держави до Альянсу», – сказав Рустем Умєров.

«Україна – ключовий союзник Латвії. Україна бореться за свою свободу, але також і за свободу всіх нас», – сказав Андріс Спрудс.

Латвія ініціювала створення коаліції дронів

Фото: Міноборони

За словами міністра оборони Латвії, його країна є стійким і непохитним прибічником повноправного членства України в НАТО і ЄС: «Ми віримо в те, що було сказано у Вільнюсі (на останньому саміті НАТО): «Україна має бути 33-м членом НАТО якнайшвидше».

Рустем Умєров подякував латвійському народу, уряду Латвії за величезний рівень підтримки з першого дня російської агресії.

«Завдяки переданим Україні боєприпасам, артилерії, протитанковій і стрілецькій зброї, БПЛА, ПТРК та багатьом іншим сучасним засобам, українські воїни наближають нашу перемогу», – сказав Міністр оборони України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: