fbpx
Сьогодні
20:27 09 Гру 2023

У Києві між станціями метро "Деміївська" і "Теремки" планують запустити човниковий рух

У Києві розглядають можливість запуску човникового руху непошкодженим тунелем між станціями метро "Деміївська" і "Теремки".

Про це сьогодні, 9 грудня, під час брифінгу повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кадибор, повідомляє Рубрика, посилаючись на Суспільне.

Проте, за його словами інтервал руху між поїздами становитиме до пів години.

Кандибор зазначив, що епіцентр проблеми розташований на ділянці 14 метрів між станціями "Деміївська" та "Либідська". Вже від кінця листопада тут фахівці зафіксували появу тріщин та просіданням ґрунту. Протягом останніх днів ситуація погіршилася, тріщини розширилися, а через них почала просочуватися вода. У будь-який момент міг статися обвал. Тому і вирішили закрити кілька станцій синьої гілки метро.

Нині вже почали укріплювати тунель зсередини, встановили маяки, щоб не було збільшення тріщин. Через закриття ділянки метро вдалося стабілізувати рух води, підтоплень немає, всі шість станцій сухі, повідомив очільник департаменту КМДА.

Що відомо про закриття "синьої гілки" столичного метро

Нагадаємо, як ми писали, напередодні у КМДА повідомили, що з 9 грудня рух поїздів від станції метро "Деміївська" (включно) до "Теремків" припинять на час ремонту перегінного тунелю. Орієнтовно, ремонт триватиме 6 місяців. Наразі поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою).

Однак, вже 8 грудня шість станцій підземки перестали працювати, хоч планувалося нововведення з 9 грудня. Громадська ініціатива "Пасажири Києва" повідомила, що рух поїздів від станції метро зупинили через розгерметизацію тунелю. У мережі з'явилися відео того, як вода пішла на колії.

Керівники столичного метро озвучили перші версії надзвичайної події.

До того ж у Києві через закриття шістьох станцій "синьої" гілки метро проведуть переорганізацію дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг.

У столичному метро станції та вестибюлі закритої гілки синьої лінії будуть використовуватися як укриття під час повітряної тривоги.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: